Recept na famózní křehké máslové sušenky, které vyrobíte pomocí mlýnku na maso

Je jen málo lidí, kteří vám na otázku, zda mají rádi sladké, odpovědí slovem ne. Naprostá většina odpoví kladně, protože nejrůznější dezerty, koláče, buchty či sušenky jsou slabostí mnoha z nás. Pokud rádi pečete a zároveň máte dojem, že neustále pečete stále dokola ty samé oblíbené sladkosti, máme pro vás zajímavý recept na domácí máslové sušenky. Recept je velmi snadný a výsledek vás mile překvapí. Připravte je pro sebe a své blízké již dnes k odpolední kávě či čaji, uvidíte, že všem zachutnají.

Co budeme potřebovat?

Na tyto lahodné sušenky budeme potřebovat tři polévkové lžíce hladké mouky, tři vejce, dvě stě padesát gramů másla, jednu polévkovou lžíci cukru krupice, jednu čajovou lžičku vanilkového cukru a půl čajové lžičky jedlé sody.

Jak tyto lehké máslové sušenky vyrobit?

Příprava je velmi snadná a navíc jsou tyto máslové sušenky připravené za pár minut. Nejprve si dáme do misky dvě vejce s cukrem a za pomoci mixéru vše důkladně rozmixujeme. Následně do vzniklé směsi přidáme jedlou sodu a vanilkový cukr. Opět promícháme. Stejným způsobem pokračujeme i s máslem, vhodné je máslo vyndat z ledničky předem, aby mělo pokojovou teplotu a lépe se nám s ním pracovalo. Na závěr postupně do směsi vmícháme hladkou mouku. Když máme těsto připravené, vyjmeme ho z misky a začneme ho důkladně propracovávat rukama. To je velmi důležitá součást přípravy a nevyplatí se ji podcenit. Když je těsto zcela hutné a konzistentní, vložíme ho přibližně na třicet minut do ledničky.

Čtěte také: Máte doma starý chléb? Zapečte si ho se sýrem a šunkou

Mezitím si připravíme mlýnek na maso a vychlazené těsto jím po uplynutí času protlačíme. Ze vzniklé hmoty vytvarujeme sušenky různých tvarů a ty vložíme na plech vystlaný pečícím papírem. Plech poté vložíme do trouby předehřáté na dvě stě padesát stupňů a pečeme několik málo minut do zlatova. Po vychladnutí můžeme sušenky posypat moučkovým cukrem nebo je částečně namočit do čokoládové polevy.