Recept na neuvěřitelně dobrý tvarohový koláč. Až ho ochutnáte, stoprocentně si ho zamilujete. Je dokonale vláčný a jeho příprava je nesmírně jednoduchá. Zkuste ho

Tvarohový koláč je velice oblíbený dezert, který chutná snad každému. Existuje mnoho receptů a každý peče tento populární koláč trošku jiným způsobem. My vám nyní přinášíme novou verzi receptu, která je ještě lepší a především časově úspornější. Vyzkoušejte ji a uvidíte, že nebudete litovat.

Co budeme potřebovat

Tvarohový koláč je delikatesa, která se nikomu nepřejí, ani když ho budete péct několikrát za měsíc. Jedná se o ideální sladkost pro vaši rodinu i pohoštění pro návštěvy. Výhodou tohoto snadného receptu není jen jeho výborná chuť, ale také velice krátká příprava, která nezabere příliš času a se kterou si poradí i začátečník. Jistě také oceníte, že tento tvarohový koláč není náročný na suroviny, ačkoliv se skládá ze tří částí a vypadá na první pohled velice dobře. Každá z částí se peče zvlášť. Pro jejich přípravu budeme potřebovat:

Na těsto:

Čtěte také: Stovky let stará Tibetská metoda: tvar vašeho obličeje odhalí, co jste zač a co všechno vás v životě čeká

  • 240 g polohrubé mouky
  • 240 g moučkového cukru
  • 2 lžičky kakaa
  • 1 lžíce vody
  • 6 vajec
  • ½ kypřícího prášku

Na krém:

  • 150 g moučkového cukru
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 750 g tvarohu
  • 150 g másla
  • Citrónová kůra z jednoho citronu

Na polevu:

  • 150 g hořké čokolády
  • 1 až 2 lžíce oleje

Postup přípravy

Jako první oddělíme žloutky od bílků. Žloutky smícháme s cukrem a s vodou a vytvoříme z nich poctivým mícháním hladkou směs. Z bílků našleháme sníh, který přidáme spolu s moukou, kakaem a s kypřícím práškem do těsta. Vše dobře promícháme. Poté si vezmeme plech, na jeho dno položíme pečící papír a nalejeme na něj těsto. V předem předehřáté troubě pečeme 25 minut při teplotě 180 stupňů. Během pečení se pustíme do přípravy krému. Rozmixujeme tvaroh, máslo, citronovou kůru, cukr a vanilkový cukr. Jím potřeme hotový a vychlazený korpus. Celý koláč ještě polejeme roztavenou čokoládou se lžičkou oleje. Před podáváním necháme dobře vychladnout a ztuhnout v lednici.