David Hampl
9 prosince, 2018

Maso má v našem jídelníčku nezastupitelné místo. Jasně dominuje to drůbeží, a hned za ním se nachází maso vepřové. Pokud jde o hovězí, musíme říci, že se ho mnoho lidí celkem bojí. A to z důvodu, že neumí udělat steaky a jiné úpravy neznají. Pokud do této kategorie patříte i vy, podívejte se na náš recept na pečené hovězí maso, které si doslova zamilujete. Bude se rozplývat na jazyku a pro dokonalou chuť zjistíte i to, že bylo celkem velkou chybou se tomuto druhu vyhýbat.

Inspirace v Brazílii

Pokud si říkáte, že recept na pečené hovězí maso je celkem netradičním receptem, potom máte pravdu. U nás samozřejmě stále jasně dominuje varianta masa steakového, nebo varianta, kdy se maso dusí a vaří a je následně součástí omáček. Úpravy spojení s pečením jsou spojeny hlavně s oblastí Brazílie, kde s jedná o velmi poptávanou pochoutku. Obvykle se zde maso peče na velkých jehlách přímo na ohni, a poté je odkrajováno na talíře zákazníkům. Podobné restaurace můžete najít i u nás, což jenom potvrzuje, že se recept na pečené hovězí maso stává stále populárnějším jídlem. Společně se podívejme na to, jak si ho podle typických brazilských receptů připravit i u vás doma.

Co budete potřebovat?

Ingredience jsou základ. Jelikož je třeba zachovat především samotnou chuť masa, je na místě dodržet seznam našich ingrediencí. Ty jsou zárukou, že bude recept na pečené hovězí maso chutnat přesně tak, jak by také chutnat mělo. Toto mějte k dispozici.

Pokračování článku na další stránce
Sdílejte článek