Jak upéct maso v celku? Super tip pro každou hospodyňku! Za tohle hovězí maso, které se bude doslova rozplývat na jazyku, vás budou všichni obdivovat

  • 1 kilogram hovězího vcelku
  • 100 mililitrů jablečného octa
  • 200 mililitrů bílého vína
  • 100 mililitrů oleje
  • 5 větviček rozmarýnu
  • 10 kuliček černého pepře
  • 1 kilogram soli

Nejprve připravte marinádu

Prvním krokem je příprava marinády, do které budete maso nakládat. Podle seznamu ingrediencí je celkem jasné, že se jedná o marinádu netradiční a nejde o klasický olej s kořením, který se používá u jiných druhů mas. Na recept na pečené hovězí maso jer totiž marináda tekutá a lehce nakyslá. Její příprava je maximálně snadná, jelikož všechny ingredience jenom nalijete do hrnce. Potom začněte marinádu zahřívat a postupně ji míchejte. Tím zajistíte to, že se všechny chutě mnohem lépe propojí  začnou se také lépe uvolňovat. Potom sporák vypněte a dejte marinádu chladit do lednice. Cílem je, aby byla studená a při nakládání masa měla jenom několik jednotek stupňů.

Naložte maso

Jakmile má marináda požadovanou teplotu, je na místě začít nakládat samotné maso. To je třeba nejprve důkladně omýt a potom je třeba myslet i na to, že by mělo být také důkladně osušeno. Potom ho opatrně vložte do marinády. Důležité je to, aby bylo dokonale potopené, díky čemuž zajistíte, že marináda do něho bude vstupovat ze všech stran. Nejkratší možnou dobou je marinování po dobu 2 hodin. Když ho necháte v marinádě o několik hodin déle, není to na škodu. Vždy ho ale v polovině marinování doporučíme otočit.

Čtěte také: 10 úžasných filmů, díky nimž se čas zastaví. Tyto filmy by měl vidět alespoň jednou v životě úplně každý, připomenou Vám, jak je čas cenný!

Pokračování článku na další stránce