Jak upéct maso v celku? Super tip pro každou hospodyňku! Za tohle hovězí maso, které se bude doslova rozplývat na jazyku, vás budou všichni obdivovat

Vytvořte solnou krustu

Jak na to? Je to velmi jednoduché. V podstatě si stačí vzít jenom menší formu, do které dáte pečící papír. Následně vyndejte maso z marinády a ihned ho položte ho do samotné formy na pečící papír. Vezměte druhou vrstvu pečícího papíru a tím přikryjte maso. Měl by se na něho dokonale přilepit, což je žádoucí stav .Na něho nasypte sůl tak, aby dokonale pokrývala veškerou plochu, kde je maso. Tato solná krusta zajistí optimální propečení, kterého chcete dosáhnout.

Vložte do trouby

Nyní přichází na řadu fáze poslední, která je spojena s tím, že maso jenom vložíte do trouby. Tu je třeba před samotným postupem nejprve rozehřát, a to na optimální teplotu, která bude mít hodnotu 200 stupňů Celsia. Jelikož se jedná o teplotu vyšší, bude možné díky tomu zkrátit čas přípravy. Vaše pečené hovězí maso by mělo být hotové zhruba za 30 minut od chvíle, kdy ho do trouby umístíte.

Po vyndání se snažte o to, aby přišlo co nejméně do kontaktu se solí. Ještě horké ho položte na prkénko a začněte ho krájet na tenké plátky. Ty můžete v případě potřeby dochutit hrubozrnnou solí nebo pepřem a ihned podávat, dokud jsou teplé.

Čtěte také: Oční TEST: Jestli se Vám podaří nalézt všechny koně, kteří se něčím odlišují, za méně než 30 sekund, jste opravdový profík!

Pokračování článku na předchozí stránce