Správný makovník by měl být kyprý a vláčný. To je i ten náš, na který vám uvádíme recept níže. Avšak tím to nekončí. Náš skvělý makovník je navíc krémový. To z něj dělá neobyčejný makovník, který si oblíbili také lidé, kteří makové dezerty zrovna nemusí. Pojďte se s námi podívat na to, jak se takový makovník připravuje a poté si na něm pochutnejte!
Nevýhody makovníku
Většina lidí si makovník spojuje se suchou buchtou, která drobí a nedá se pomalu ani jíst. Chuťově je ale makovník poměrně oblíbeným dezertem. Proto bychom vám chtěli představit tento recept na makovník s marmeládou, který jeho velkou nevýhodu odstraňuje. Vy si tak můžete vychutnat úžasný makovník bez toho, že byste pak museli vysávat všechno kolem.
Ingredience
Většinu ingrediencí na makovník už budete mít doma, pokud ne, postačí vám velice krátká návštěva obchodu. A nebudete potřebovat ani váhu – nabízíme vám recept, který můžete měřit pomocí hrníčku. Navíc kombinace vanilky a višňové marmelády je jedinečná! Na kyprý makovník budete potřebovat následující ingredience.
Na těsto:
250 g máku,
1 hrnek polohrubé mouky,