Kyprý, vláčný a krémový. Vyzkoušejte recept na tento neobyčejný makovník od mojí babičky, nebudete litovat -
Menu

Kyprý, vláčný a krémový. Vyzkoušejte recept na tento neobyčejný makovník od mojí babičky, nebudete litovat

Správný makovník by měl být kyprý a vláčný. To je i ten náš, na který vám uvádíme recept níže. Avšak tím to nekončí. Náš skvělý makovník je navíc krémový. To z něj dělá neobyčejný makovník, který si oblíbili také lidé, kteří makové dezerty zrovna nemusí. Pojďte se s námi podívat na to, jak se takový makovník připravuje a poté si na něm pochutnejte!

Nevýhody makovníku

Většina lidí si makovník spojuje se suchou buchtou, která drobí a nedá se pomalu ani jíst. Chuťově je ale makovník poměrně oblíbeným dezertem. Proto bychom vám chtěli představit tento recept na makovník s marmeládou, který jeho velkou nevýhodu odstraňuje. Vy si tak můžete vychutnat úžasný makovník bez toho, že byste pak museli vysávat všechno kolem.

Ingredience

Většinu ingrediencí na makovník už budete mít doma, pokud ne, postačí vám velice krátká návštěva obchodu. A nebudete potřebovat ani váhu – nabízíme vám recept, který můžete měřit pomocí hrníčku. Navíc kombinace vanilky a višňové marmelády je jedinečná! Na kyprý makovník budete potřebovat následující ingredience.

Na těsto:

  • 250 g máku,

  • 1 hrnek polohrubé mouky,

  • Pokračujte ve čtení článku na další stránce

    1
    2

Líbil se vám článek?

Tisk
RECEPTY

Stačí málo a můžete vykouzlit skvělý makový závin. Nepoužijete klasické…

Pečení s mákem je populární v mnoha zemích světa, ale především ho mají rádi v Polsku. Nicméně i u nás…
RECEPTY

Budete překvapení, jak skvělá grilovačka může být s použitím hub,…

Následující recept zničí všechny vaše stereotypy, co se vaření týče. Za prvé dokazuje, že  lze vařit nejen na grilu. Za druhé,…
RECEPTY

Klasický chleba jistě znáte, věděli jste ale, že existuje také…

Klasický chléb zná téměř každý. Koupíte ho v jakémkoliv obchodě v několika různých variantách, které se liší velikostí, tvarem, ale i přísadami,…
RECEPTY

Už jste vyzkoušeli avokádo? Pokud ne, není důvod se ho…

Nabídka ovoce a zeleniny na pultech obchodů už dávno není tak omezená, jako tomu bylo v minulosti. Naopak je stále pestřejší.…
RECEPTY

Budete překvapeni, jaká různá těsta na smažení lze využít. Podívejte…

Jedním z nejčastějších způsobů na úpravu ryb je smažení. Nejde zrovna o zdravé pokrmy, nicméně pokud si pochutnáte na klasickém smaženém…
RECEPTY

Tento dort původně vznikl jenom jako pokus spojený se smícháním…

Zajímavé je, že některé recepty na skutečné delikatesy vznikají spíše náhodou. Toho je jasným příkladem i tento unikátní dort. Ten…