Máte chuť na něco sladkého, ale nechcete se pouštět do zdlouhavých a složitých receptů? Pak vyzkoušejte tento dort. I když vypadá krásně a honosně, je hotový za dvě minuty, není třeba ho péct, je sladký tak akorát, a navíc velmi chutný a křupavý. Na jeho přípravu budete potřebovat:
- Čokoládové cereálie ve tvaru kuliček
- Kondenzované mléko
- Nepražené arašídy (mohou být solené)
- Rozpuštěné máslo
Vše smíchejte a dejte ztuhnout
Nalijte rozpuštěné máslo do kondenzovaného mléka a důkladně míchejte, aby se obě ingredience dobře spojily. Pak do hmoty přidejte čokoládové kuličky a arašídy. Jemně promíchejte a je hotovo. Můžete s „těstem“ naplnit dortovou formu, případně i malý pekáček nebo nechat v misce. Hotový dort nechte pár hodin v lednici, aby ztuhnul, a i po vyndání z formy držel tvar.
Hotový dort, který vytáhnete z lednice, můžete ještě ozdobit kakaem, nastrouhanými sušenkami nebo čerstvým i sušeným ovocem. Zamilují si ho zejména děti, které s radostí pojídají čokoládové cereálie s mlékem. Ani dospělí ale nepohrdnou sladkou a chutnou svačinkou.
Upravte si ingredience podle svého
Co se týče obsahu, fantazii se meze nekladou. K arašídům můžete přidat například i mandle nebo kešu, případně plátky sušeného kokosu nebo nasekané sušené ovoce. Pokud byste si chtěli vytvořit o něco zdravější variantu, místo másla použijte ghí a kondenzované mléko si vyrobte vlastní. Základní recept sestává z 200 ml mléka, 200 ml moučkového cukru a 20 g másla nebo ghí. Všechny ingredience přiveďte k varu za stálého míchání a přesně po deseti minutách je ze sporáku odstavte.
Ještě zdravější variantou kondenzovaného mléka je vařená z kokosového mléka. Plechovku přiveďte k varu, stáhněte teplotu, rozpusťte v něm 4 polévkové lžíce medu a za častého míchání nechte 25–40 minut probublávat. Výsledná hmota musí být hustá, z původní plechovky zbude asi polovina objemu.