Recept nejen na neděli: dezert z čokoládové pěny si zamilujete. S tímto receptem ho zvládne každý

Už nevíte, co máte stále vymýšlet za dobroty? Vaše děti či partner/ka po vás neustále chtějí nějaké sladké dezerty a moučníky? Chcete-li je potěšit něčím opravdu výborným, doporučujeme vám vyzkoušet recept na vynikající dezert z čokoládové pěny. Už podle samotného názvu vám musí být jasné, že se jedná o opravdovou lahůdku, kterou si všichni zamilují. Recept je snadný, takže ho zvládne naprosto každý v pohodlí domova. Pojďte to vyzkoušet.

Vhodné pro diety

Tato čokoládová pochoutka vám poskytne chvíle opravdové blaženosti. Bohatá čokoládová chuť, příjemná sladkost a dokonalá jemnost a lehkost vám zajistí požitek stejný, jako z dezertu z cukrárny. Krémová čokoládová chuť navíc může konkurovat dezertům z mnoha restaurací. Navíc při přípravě krému není použito více než 30 % tuku, což je ideální řešení i pro dietáře.

Potřebné ingredience

Pokud si budete chtít dezert připravit, měli byste mít k dispozici následující ingredience: tmavá čokoláda 100 g, kakaový prášek 15 g, voda 6 ml, mléko 250 ml, krém 200 ml, cukr 30 g, kondenzované mléko 50 g a želatina 8 g. Ingrediencí je poměrně dosti, ale výsledek bude stát opravdu za to. Postup jeho přípravy je opravdu jednoduchý a rychlý, což je obrovská výhoda.

Čtěte také: Pokud najdete na obrázku 3 pandy – vaše IQ je nadprůměrné. Otestujte se!

Nasekaná čokoláda

Nyní se podívejme na postup přípravy krok za krokem. Čokoládu nasekejte na jemné kousky a vložte do misky a odložte stranou. Dále kakaový prášek za pomoci vody důkladně promíchejte. Želatinu smíchejte s 2 ml vody a nechte stát 15 minut. Poté ji dejte do mikrovlnné trouby, ohřejte ji, přidejte mléko, smetanu, cukr a kondenzované mléko. V hrnci stále míchejte, dokud tekutina nezačne bublat. Poté do ní přidejte pastu z čokolády a kakaového prášku a důkladně promíchejte, aby se zbavili hrudek. Přidejte čokoládové lupínky a míchejte do rozpuštění malý kousků. Poté odstraňte z tepla a promíchejte přes jemné síto. Misku s hmotou naplňte ledem a míchejte do zhoustnutí. Hmotu nalijte do vhodných forem a vložte ji na 8 hodin do lednice. Nakonec ozdobte šlehačkou, ovocem nebo čímkoliv, co máte rádi.

Sdílejte tento recept se svými přáteli, ať si jej mohou také vychutnat.