Recept na sladký, hustý a hlavně domácí kokosový jogurt, který je výživný a zachutná všem!

Jogurt je opravdu lahodný a výživný. Je to absolutní chuťová bomba pro vaše tělo. Zároveň je to i trh s miliardami, protože hodnota zásilek pro jogurtové
výrobky všude na světě stoupá. Bohužel poslední dobou přibývá lidí, kteří nemůžou laktózu. To, že trpíte intolerancí laktózy, neznamená, že si nemůžete
vychutnat jogurt. Ve skutečnosti je mnoho mléčných výrobků ve formě, které umožňují lidem, kteří mají citlivost na mléko, aby si užívali tyto pochutiny, aniž by byli vystaveni riziku, že budou trpět reakcí na mléčné výrobky.

Proto je zde článek, jak si vyrobit kokosový jogurt, protože je to způsob, jak si užívat jogurtových přínosů pro zdraví bez toho, aby jste  byli citliví na přísady.

Kokos má mnoho přínosů pro zdraví. Používání kokosu v tradiční medicíně se datuje do stovek let. Může být použit k léčbě mnoha nemocí a může být také použit při léčbě plísní. O kokosu je také známo, že snižuje zánět a pomáhá na střeva. Působí rovněž jako natioxidant, který chrání organismus před nežádoucím. Zlepšuje pokožku a vlasy.[hana-code-insert name=’google‘ /]

Čtěte také: Česnekové brambory jsou k přejedení! Recept našeho hospodského si hned uložte

Kokosový jogurt obsahuje hodně kokosového mléka a ostatních složek, což znamená, že jogurt je plný výhod pro každého. Kokosové jogurty
obvykle obsahují také probiotika, která podporují zdravá střeva. Urychluje metabolismus a poskytuje tělu esenciální živiny.

Složení
Chcete-li vyrobit 1 litr jogurtu, budete potřebovat následující složky:

4 šálky kokosového mléka
1 polévková lžíce volby vašeho sladidla
Probiotická síla
Zahušťovadlo

Postup:

Výroba kokosového jogurtu je snadná. Stačí jen 4 kroky a trochu času.

Prvním krokem je zahřát kokosové mléko a sladidlo dohromady. Odstraňte směs z tepla těsně před tím, než začne vařit. Nechejte směs vychladnout. Pokud jste se rozhodli zahrnout zahušťovadlo, měli byste použít jinou misku k rozpuštění směsi zahušťovadel – postupujte podle pokynů, protože některé zahušťovače by měly být rozpuštěny ve studené vodě a jiné v horké vodě. Přidejte zahušťovadlo do směsi kokosových ořechů, když se správně rozpustí a dobře promíchejte, aby byly ingredience správně smíchány.

Poté, co kokosové mléko trochu ochladí, měli byste přidat probiotický prášek a směs smíchat, dokud se vše nekombinuje. Doporučuje se nádoba s těsněním – jednoduše nalijte směs do nádoby a nádobu (zabalené v ručníku) umístěte do trouby, která je vypnutá (světla by měla být zapnutá). Zásobník můžete také naplnit teplou vodou a sklenici umístit do vody. Je důležité, aby teplota směsi uvnitř nádoby zůstala v rozmezí 50-60 stupňů při kultivaci.

Nyní nechte jogurt kultivovat po dobu 8 až 24 hodin. Doba potřebná závisí na tom, jak se vám líbí váš jogurt. Čím déle je kultivováno, tím lepší je chuť.

Konečným krokem je umístit směs do lednice minimálně 6 hodin. Můžete ho nechat v chladničce přes noc a bude ráno ráno.