Řezy „Fantazie“: Připravte si tento neodolatelný zákusek, který se skládá ze 4 vrstev. Když jsem ho připravila dětem, nemohli ho vynachválit!

Smetanovo-želatinové řezy milují hlavně děti, protože jim připomínají gumové bonbóny. Ve skutečnosti je tento dezert ale mnohem zdravější. Obsahuje totiž samé zdravé věci a o konzervantech nemůže být ani řeč. Navíc, želatina je vynikající na klouby a chrupavky. Připravte jim barevný pamlsek, po kterém se doma jen tak zapráší.

Co budete potřebovat?

  • 6 vajec
  • 5 šálků zakysané smetany
  • 3 balíčky vanilkového cukru
  • 80 g želatiny
  • 2 dl malinového sirupu
  • 2 lžíce kakaa
  • 7 ml vody
  • 8 PL moučkového cukru

Jak na to?

Vanilková vrstva – při přípravě první vrstvy zákusku si rozdělte do misky 3 žloutky, přidejte 1 balíček vanilkového cukru a 2 lžíce moučkového cukru. 3 bílky vyšlehejte a přimíchejte k těstu. Mezitím si 1,5 dl vody rozpusťte cca 20 g želatiny, což je obvykle obsah jednoho balíčku. Vyčkejte želatina trochu vychladne a přimíchejte ji k směsi. Vylijte ji do formy a dejte ji zchladit.

Kakaová vrstva – tato vrstva se dělá přesně stejným způsobem jako vanilková, ledaže do těsta přisypte 2 lžíce kakaa. Nezapomeňte počkat, dokud se směs nevychladí, abyste ji mohli vylít do formy na vanilkovou směs.

Čtěte také: Lidé, kteří mohou ublížit a bodnout do zad, jsou narozeni s tímto znamením zvěrokruhu

Smetanová vrstva – smíchejte si kysanou smetanu, 2 lžíce moučkového cukru a vanilkový cukr. Uvařte si opět želatinu a přidejte ji ke smetaně. Směs dobře ochlaďte a vylijte do formy na kakaovou směs.

Malinová vrstva – tato vrstva již nemusí být hrubá, proto stačí když 2 dl malinového sirupu smícháte s balíčkem želatiny a uvaříte. Pokud se Vám zdá, že tato směs bude příliš sladká, klidně přidejte k sirupu vodu. Vrstva bude trochu hrubší. Při této vrstvě musíte počkat až do úplného vychlazení, protože pokud nalijete teplou želatinu na smetanu, začne se Vám propadat a estetický výsledek zákusku bude zničen. Vlažnou želatinu tedy vylijte na smetanovou vrstvu a nyní zákusek nechte klidně chladit alespoň 3-4 hodiny.[hana-code-insert name=’google‘ /]

Přejeme dobrou chuť!