Rozhodně si nenechte ujít tento skvělý recept na hrníčkový jablečný koláč, který vás okouzlí. Odměření surovin je snadné, příprava je hračkou a výsledek ohromí každého, kdo ochutná

Pečení skvělých sladkých dezertů do našich domácnosti jednoznačně patří. Češi jsou svou láskou k tomuto typu pokrmů celosvětově velice pověstní. Není tedy divu, že raději než návštěvu cukrárny máme přípravu dezertů vlastních, které si můžeme vytvořit podle svých představ a zároveň je během postupu nijak neošidíme.

V posledních letech se velké oblibě dostává zejména takzvaným hrníčkovým receptům, které nad ostatními vynikají velice jednoduchou přípravou a také úžasnou chutí, kterou nelze ničím jiným nahradit. Tento článek si klade za úkol představit čtenářům naprosto perfektní recept na hrníčkový jablečný koláč s kefírem, který vás naprosto okouzlí svou jemnou chutí. Garantujeme vám, že se po něm na stole jen zapráší! Pokud vás zajímá, z čeho si jej můžete připravit doma a jak vypadá postup přípravy, rozhodně pokračujte ve čtení k následujícím řádkům.

Jaké ingredience budete k přípravě jablečného koláče potřebovat?

Kouzlo hrníčkového jablečného koláče nespočívá pouze v jednoduchosti přípravy, ale také vás překvapí svým složením. Tvoří jej totiž naprosto běžné potraviny, které určitě má každý z vás doma po ruce. Nebudete tedy muset zabíhat nikam do obchodu a tam utrácet vysoké částky. Koláč zvládnete vytvořit doslova za pár korun! V prvé řadě si budete muset připravit jeden středně velký hrnek kefíru, jeden hrnek rozpuštěného másla, dvě vajíčka, tři lžíce polohrubé mouky, tři větší jablka dle vlastního výběru, jednu čajovou lžičku citronové šťávy, jednu lžičku prášku do pečiva a šest lži cukru krystal. Z těchto položek se vám podaří vytvořit něco, na čem si opravdu pochutnáte.

Čtěte také: Celý život jste vařili bramborovou kaši zle! Podle tohoto návodu zjistíte tajemství, jak ji uvařit co nejchutněji

Jak vypadá postup přípravy jablečného koláče s kefírem? Držte se našich rad!

Jako první je potřeba smíchat část ingrediencí ze seznamu do jedné směsi. Konkrétně hovoříme o polohrubé mouce, cukru krystal, vajíčkách, rozpuštěném másle, kefíru a prášku do pečiva. Směs je potřeba důkladně promíchat. Pokud máte po ruce ruční šlehač, určitě jej neváhejte použít. Ušetří vám totiž hodně práce. Když máte směs dostatečně rozmíchanou a nejsou v ní viditelné žádné hrudky, umístěte si na třicet minut do ledničky, kde ji překryjte víkem.

Mezitím, co se nám směs z kefíru chladí v ledničce, můžete začít s přípravou další části receptu. Vyndejte si tři jablka a důkladně je omyjte pod tekoucí vodou. Zbavíte je tak všech nečistot ale i bakterií, jimiž mohou být pokryty. Jablka nejdříve oloupejte a poté nastrouhejte na jemno. Pro lepší chuť je můžete ještě rukou stlačit, aby lehce pustila šťávu. K jablkům přilijte ještě citronovou šťávu.

Směs v ledničce se vám po třiceti minutách dostatečně vychladila, můžete ji proto vytáhnout ven. V dostatečně velké míse ji rozmíchejte spolu s jablky a dejte si záležet, aby se všechny ingredience pořádně spojily. Když máte hotovo, stačí těsto nalít na plech a ten pak umístit do předehřáté trouby na 180 °C. Koláč pečte po dobu třiceti minut. Když je dílo hotové, vyjměte jej z trouby a na závěr potřísněte moučkovým cukrem, který po stránce chuti i designu udělá své!

Slova na závěr

Jednoduché pečení je snem každé hospodyňky, proto se hrníčkovým receptům v poslední době tolik daří. Tento skvělý koláč s jablky a kefírem je toho jasným příkladem. Určitě jej neváhejte v brzké době vyzkoušet a pokud vám zachutná (čemuž z celého srdce věříme), určitě se o něj podělte se svými známými, kteří možná podobnou inspiraci momentálně také hledají. Byla by přece škoda si něco tak úžasného nechávat jen pro sebe, co říkáte? Hrníčkový koláč s jablky potěší dospělé i děti, má tedy širokou paletu využití, které na vás jen a jen čekají!