David Hampl
13 listopadu, 2019

Pokud nevíte, co dobrého si udělat k jídlu nebo čím potěšit rodinu a své hosty, vsaďte na jistotu. Tou je v současné době plněná kuřecí kapsa. Výhodou tohoto pokrmu je to, že jako náplň můžete zvolit cokoliv, co máte rádi. Snadno tak spojíte užitečný a lahodný pokrm s tím, co milujete. A o to přeci na talíři jde. Pokud nevíte, co za náplň zvolit, můžete vyzkoušet parmezán, rajčatovou máčku či bešamel. Vše chutná naprosto skvěle.

Vyměňte klasiku za něco nové

Kuřecí kapsu už zřejmě jedl každý. Většinou ji známe v klasické variantě se šunkou a sýrem, nicméně existují i další velmi zajímavé kombinace. I přesto, že se jedná o velmi jednoduché přípravy, výsledek je vždy grandiózní. Nakonec zjistíte, že zůstávat u jedné klasiky se nevyplácí, protože existuje mnoho dalších chutných alternativ. Samozřejmě ve fantazii se meze nekladou, a proto můžete vyzkoušet cokoliv vás napadne.

Místo eidamu parmezán

Jednou z možností náplně je použití parmezánu. Příprava je téměř stejná jako u klasické kapsy, jen místo šunky a eidamu použijete kvalitní parmezán. Poté kapsu obalíte v tradičním trojobalu a jako přílohu zvolíte hranolky či opékané brambory. Jakmile ochutnáte, klasická kapsa už u vás nebude mít šanci.

Rajčata nebo bešamel?

Možností je také vyzkoušet kapsu naplnit rajčatovou omáčkou. Jako první si udělejte kuřecí kapsu s parmezánem. Připravte si zapékací mísu, do ní vlijte rajčatovou omáčku a přidejte na ni kousky smažené kuřecí kapsy. Kapsu posypte sýrem a bazalkou a dejte do předehřáté trouby na 20 minut péct. Kapsu servírujte přelitou rajčatovou omáčkou.

Bešamel je také jedna z možností a nemusí jít jen o lasagne. Postupujte s ním jako v předchozím případě. Do zapékací mísy nalijte bešamelovou omáčku, přidejte kuřecí kapsy a dejte péct na 20 minut. Při servírování kapsu opět omáčkou přelijte. Přejeme všem dobrou chuť.

Sdílejte článek