Ruská polévka! Podobná boršči, ale o mnoho jednodušší. Recept, který jsem zdědila, miluje každý!

Když jsme poprvé ochutnali tuto tradiční ruskou polévku, okamžitě jsme se do ní zamilovali. Je velmi podobná ukrajinskému boršči, ale příprava není ani zdaleka tak zdlouhavá. Potřebovat budete základní suroviny, které máte vždy doma. Vyzkoušejte tento recept, určitě si tuto polévku zamilujete.

[hana-code-insert name=’google‘ /]

Co budete potřebovat?

  • 500 g hovězí přední
  • 500 g kysaného zelí i se šťávou
  • 1 velkou cibuli
  • 2 mrkve
  • 1 petržel
  • pár stroužků česneku
  • 100 g hub
  • sůl, pepř dle chuti
  • bobkový list
  • zakysanou smetanu
  • rajčatový protlak

Jak na to?

Do většího hrnce si dáme vařit maso a kořenovou zeleninu s bobkovým listem. Vaříme, dokud nám nevznikne tradiční silný vývar. V druhém hrnci si zpěníme cibulku a přidáme kysané zelí se šťávou, přidáme rajčatový protlak a osolíme, opepříme. Dusíme alespoň 15 minut.

[hana-code-insert name=’Dole‘ /]

Čtěte také: Budete překvapeni, jak chutný může být likér z bobulí. Nejenom, že si na něm pochutnáte, ale on dokáže také dobře prospět vašemu zdraví! Nevěříte? Vyzkoušejte ho a přesvědčte se. Jaké bobule sehnat?

Směs kysaného zelí a protlaku přilijeme k vývaru, přidáme houby, prolisovaný česnek a vaříme klidně ještě hodinu. Na závěr přidáme celou jednu smetanu a necháme povařit ještě asi 5 minut. Přidáme pokrájené vyvařené maso a pokud je třeba, na závěr dochutíme. Podáváme s chlebem. Dobrou chuť!

Náš tip!

Při přípravě dušeného zelí s rajčatovým protlakem, můžete na cibulce nejdříve podusit 200 g mletého hovězího masa. Polévka bude hustší a někomu tato verze chutná více.