David Hampl
9 prosince, 2018

Ryby by měly být nedílnou součástí našich jídelníčků. Jak se vak ukazuje, jsme to hlavně my Češi, kteří jich máme v naší stravě až žalostně málo. Proto je doporučováno zvyšovat jejich konzumaci. A nemusí to být nutně jenom středomořská kuchyně, která přinese řešení spojené s možností dát si chutnou rybu. Podívejte se s námi na další možnost, kterou přináší tento náš unikátní recept. Tím je pečená makrela s ořechy a sýrem. Pokud jste si vždy mysleli jenom to, že makrela musí být jenom klasicky uzená, tak zde vám ukážeme, že tomu tak být opravdu nemusí a že je tu i jiná, dost možná zajímavější možnost.

Proč právě makrela?

Je mnoho různých druhů ryb a tak mnohdy nemusí být jednoduché vybrat takovou, kterou lze označit jako rybu, která bude skutečně tou pravou. Pokud ji hledáte, buďte si jisti, že právě makrela vaše požadavky jasně splní. Náš recept, kterým je pečená makrela s ořechy a sýrem bude pro vaše tělo velmi pozitivním jídlem. To proto, že tato ryba je bohatá na látky, jako je jód, stejně jako na látky, kterou ne fluor, ale také fosfor. Tímto výčtem ale nekončíme, jelikož stejně tak nelze zapomínat také na vápník, dále i hořčík, ale i zinek. Kladem je i to, že obsahuje takzvané omega-3 kyseliny, které jsou pro lidský organismus také něčím, co je velmi dobré. K tomu všemu musíme přidat také opravdu nemalé množství vitamínu D.

Jaké ingredience si připravit?

Chcete, ab byla pečená makrela s ořechy a sýrem skutečně povedeným jídlem, který bude následně na vašem stole častěji? Pokud ano, je dobré vědět, jaké ingredience si budete muset připravit. Nejsou nijak složité a běžně je seženete. Základem je:

Pokračování článku na další stránce
Sdílejte článek