Ryba s tajnou ingrediencí, díky které ji budou hosti milovat. Všechno připravit trvalo 15 minut a pak už jen dáte péct!

Zavřete a svažte

Nyní je třeba dát rybě opět její původní podobu. To znamenám, že je třeba rybu opět zavřít. Jelikož nemá hlavu ani ocas, a tak nebude držet, je třeba si pomoci provázkem, kterým ji svážete do požadovaného tvaru. Pokud používáte filety, je postup stejný. Jenom je přilepíte k sobě a několikrát převážete, aby vše drželo.

Vložte do trouby

Nyní již může být pečená makrela s ořechy a sýrem tepelně upravena. Jelikož se tato ryba hodí k pečení, budeme dodržovat tento technologický postup. Makrela by měla zamířit do vyhřáté trouby, která bude mít teplotu 180 stupňů Celsia. Stačí ji dát na plech s pečícím papírem, díky čemuž se nebude připalovat. Jakmile bude na svém místě, pečte ji zhruba po dobu 20 – 30 minut, podle celkové velikosti ryby.

Servírujte

Jakmile rybu z trouby vyndáte, můžete ji ihned servírovat. Pokud používáte filety, tak je jenom odvážete a již můžete jednotlivé kusy servírovat na talíř. Pokud jste pekli v celku, i tady je nutné nejprve povolit provázek a potom nechat rybu rozevřít. Po tepelné úpravě by mělo dojít k tomu, že půjde dobře vyndat páteř. To udělejte a rázem budete mít rybu také zcela bez kostí. Potom opět naservírujte a ochutnejte. Uvidíte, že tato ryba je doslova dokonalá.

Čtěte také: Jak připravit cuketu 10x jinak a chutně (recepty)

Pokračování článku na předchozí stránce