Rychlý pudingový dezert s banány: Potřebovat budete jen 6 surovin a 10 minut času. Skvělý dezert vyčarujete vždy, když dostanete chuť na sladké!

Luxusně vypadající dezertíky nastavené v cukrárnách a kavárnách ve sklenicích na nožičkách nás vždy tak trochu zarmoutí, protože ty naše domácí koláče tak pěkně nevypadají. Nuž ale proč? Neboť jsme to nikdy nezkusili. Dnes Vám ukážeme, jak extrémně jednoduše a rychle se dá připravit dezert podobný těm, které si objednáváme v cukrárnách.

Je to velmi chutný pamlsek, ale třeba říci, že i kalorický. Proto ji nedoporučujeme jíst večer, ale užít si ji vychlazenou k odpolední kávě. Budete se oblizovat až za ušima.

Co budete potřebovat

  • 1 balíček vanilkového pudingu
  • 1 ½ šálku plnotučného mléka
  • 1 šálek slazeného kondenzovaného mléka
  • 250 ml smetany
  • 5 banánů
  • 1 balíček piškotů

Jak na to?

Ve velké míse si rozmíchejte pudinkový prášek, mléko a kondenzované mléko. Směs míchejte, dokud nebude zcela hladká, pak ji na chvíli odložte stranou. Mezitím si vyšlehejte šlehačku, do které můžete, ale také nemusíte přidat trochu vanilkové esence. Vyšlehanou šlehačku smíchejte se sladkou mléčnou směsí. Nakrájejte si banány na kolečka a připravte si piškoty.

Čtěte také: Známá herečka zažila obrovskou tragédii. Při dopravní nehodě nepřežila celá její rodina. Takový osud si ani oni, ani ona rozhodně nezasloužili. Kdo se kvůli tomu trápí?

Šlehačkovou směs si rozdělte přibližně na čtyři části. První čtvrtinu směsi dejte na dno velké skleněné mísy. Na ni naskládáme piškoty a na ně kolečka banánů. Na banány dejte druhou čtvrtinu směsi a vrstvení opakujte dokud nebudete mít v míse čtyři vrstvy šlehačky. Na samotný vrch můžete dát ještě čerstvou šlehačku nebo ji jednoduše posypte oříšky, či rozdrcenými piškoty. Dezert odložte do lednice zchladit alespoň na 2-3 hodiny a potom si to užijte. Přejeme dobrou chuť!

Podrobný video návod naleznete zde.