Rychlý recept na koláč pobláznil celý svět, je absolutně výborný, vláčný a BEZ JEDINÉHO GRAMU MOUKY! Každý po mě chce recept

I ve světě dezertů se dají najít skutečné unikáty, které dokážou zaujmout svou chutí. Jasným příkladem je i tento koláč, který má několik zajímavostí. Skvěle chutná, je dokonale vláčný a mezi další jeho výjimečnost patří to, že se na jeho přípravu nepoužívá žádná mouka. Zaujal vás? Tak se podívejte na to, jak se dá snadno a rychle upéct.

Ingredience jsou zcela běžné

I když mouka nebude potřeba, neznamená to, že by na tento koláč bylo potřeba mít něco, co byste doma nesehnali nebo co by nebylo naprosto běžné. Mezi ty ingredience, bez kterých se neobejdete konkrétně patří toto:

  • 3 vejce
  • 4 balení citronového pudinku
  • 15 dkg cukru
  • 1,5 dcl oleje
  • 3,5 balení prášku do pečiva

Jdeme na přípravu

Ta je poměrně zajímavá a zároveň je také velmi jednoduchá. Jako první je třeba oddělit bílek od žloutků. Žloutky následně vyšleháte s cukrem a přidáte k nim olej, dále také prášek do pečiva a samotný pudink. To vše by mělo být důkladně promícháno, aby vznikla hmota podobná těstu.

Čtěte také: Toto by měla znát každá žena, 8 jednoduchých a efektivních kroků, jak docílit dokonalého tónu pleti!

Dále vezmete bílky, ze kterých by se měl připravit hutný sníh. Když má požadovanou konzistenci, je možné ho postupně přimíchat k samotnému těstu. Tím je vše hotové a dezert bez mouky následně vyžaduje už v podstatě klasický postup.

Nyní do trouby

Jakmile je těsto nachystáno, tak ho stačí nalít na připravený plech. Potom už může beze všeho zamířit do trouby. Ta by měla být předehřátá spíše na nižší teplotu, jelikož pohodlně stačí pečení na 160 stupňů Celsia. A to po dobu zhruba 40 minut. Posledních 10 minut doporučujeme kontrolovat a vyndat ve chvíli, kdy už budete maximálně spokojeni s barvou.

Když je upečeno, stačí vyndat z trouby, nechat zchladnout a následným krokem už je jenom nakrájení, posypání moučkovým cukrem a ochutnání. Uvidíte, jak lahodný tento pokrm je. A také zjistíte, že pečení bez mouky je skutečně možné. Kdo by měl zájem, může daný recept inovovat tím, že na závěr přidá třeba polevu z klasické nebo z bílé čokolády.