Rychlý tvarohový koláč

Tvarohové koláče jsou velmi chutnou záležitostí k odpolednímu kafíčku. Pokud navíc svůj koláč dokážete připravit během několika minut, pak už opravdu není co řešit. Příprava našeho tvarohového koláče je sice blesková, výsledný koláč by se ale mohl bez obav podávat i v těch nejlepších restauracích. Také na pečení nevyžaduje koláč příliš mnoho času, a můžete jej tak připravit i v náročném dni. Hodí se jako dezert k náročnému menu, právě proto, že je tak jednoduchý. Navíc je i velmi chutný a jemný.

Ingredience:

  • 500 g tvarohu ve vaničce,
  • 450 g zakysané smetany,
  • 100 g másla,
  • 8 ks vajec,
  • 7 lžic hladké mouky (můžete použít i bezlepkovou mouku),
  • 7 lžic cukru krystal,
  • 1 ks citron (budeme z něj potřebovat jen kůru, takže citron dobře omyjte a kůru nastrouhejte),
  • ořechy nebo rozinky (pokud chcete, nemusí být ani jedno),
  • meruňková marmeláda,
  • moučkový cukr.

Příprava:

  1. Předehřejeme si troubu na 180 °C.
  2. Plech vysypeme moukou nebo vyložíme pečícím papírem.
  3. Tvaroh vyšleháme se zakysanou smetanou, přidáme měkké máslo, vajíčka (nejlépe pokojové teploty), mouku a cukr krystal. Vše vyšleháme v jemné těsto. Nakonec přidáme i citronovou kůru.
  4. Těsto přelijeme na připravený plech.
  5. Chceme, aby těsto bylo bez vzduchových bublinek, proto plechem několikrát bouchněte o kuchyňskou linku.
  6. Pečte 25-30 minut.
  7. Když koláč vytahujete z trouby, je krásně nadýchaný. Časem ale klesne – nevadí, na chuti se to nijak neprojeví!