Salát z kuřecích prsíček, který můžete jíst i pozdě večer, aniž byste zatížili žaludek a nabírali na váze

Máte rádi saláty jako hlavní chod? Chutnají vám spíše těstovinové nebo zeleninové? Preferujete saláty bez masa nebo s masem? Ať už je to tak nebo tak, v každém případě je salát skvělou volbou pro občerstvení. Někteří lidé si bez kvalitního salátu nedokáží představit svou tabuli. Jaký druh salátu je však ten nejlepší? Osobně si myslíme, že to záleží na tom, co každý preferuje, nicméně pokud si nejste jistí, můžete vyzkoušet jednotlivé typy receptů a potom se rozhodnout, který vám chutnal více. Kdoví, třeba se pak stanete vegetariány.

Kombinace zeleniny a masa

Salát rozhodně nemusí být pouze ze zeleniny. Takový kuřecí salát je velmi oblíbenou pochoutkou na celém světě a některé národy jej mají jako své hlavní jídlo. Když se řekne salát, tak si jistě spousta lidí vybaví nějakého vegetariána, ale právě kuřecí salát vegetariánský rozhodně není. Pokud si tedy rádi dopřejete kuřecí maso a k tomu i zeleninu, bude pro vás tento salát ideální volbou. Možná se vám už na něj sbíhají sliny, a proto se pojďte podívat, co všechno na něj bude potřeba a jak si takový salát připravíte.

Salát je kombinací několika složek, které dokáží vytvořit báječný chuťový oblouk a člověka tak dokonale zasytit. V případě tohoto salátu tomu nebude jinak, protože pro jeho přípravu bude potřeba, abyste měli k dispozici následující suroviny: 600 g kuřecích prsou, 500 g šunky, 6 kyselých okurek, 5 rajčat, 6 vařených vajec, 100 g sýra, hrst zelených bylinek a majonézu dle potřeby.

Čtěte také: Neuvěříte, co se stane, když svou umírající rostlinu přelijete naší zázračnou směsí (návod od dědy zahrádkáře)

Nakrájet a smíchat

Nyní se pojďme podívat, jak postupovat při přípravě tohoto skvělého salátu. Nejprve je potřeba tepelně upravit kuřecí maso. Můžete z něj udělat kuřecí vývar nebo ho můžete orestovat na pánvi. Osobně doporučujeme spíše druhou možnost, protože je chutnější. První je ovšem dietnější. Jakmile bude maso tepelně upraveno, můžete pokračovat dále. Následně nakrájejte zeleninu na kostičky či nudličky a vhoďte je do větší mísy. V případě, že pustí vodu, opatrně ji vylijte. K zelenině přidejte další nakrájené ingredience (maso, vejce a nastrouhaný sýr). Nyní už jen stačí přidat bylinky a dochutit případně majonézou. Celou směs řádně promíchejte a pusťte se s radostí do jídla, třeba s bagetkou.

Místo masa zelí

V případě, že maso nejíte, jste vegetariáni nebo na něj prostě nemáte chuť, nabízí se možnost vyzkoušet recept na salát se zelím. Právě zelí zde má nahradit maso a mnoho lidí si nemůže tento recept vynachválit. Pojďme se nyní podívat, co všechno budete k přípravě tohoto salátu potřebovat. V podstatě můžete použít jakoukoliv zeleninu, kterou máte rádi a která vám chutná. Na výběr je například paprika, okurek, rajče, kukuřice, salát a samozřejmě zelí.

Studené a rychlé

Všechnu zeleninu pořádně umyjte a nakrájejte na kostičky či nudličky. Ty vhoďte do větší mísy a opět důkladně promíchejte. Rozhodně se hodí salát dochutit kořením či olivovým olejem, který tomu dá glanc. Když navíc přidáte trochu ořechů nebo semínek, salát tím jen vylepšíte. Výhodou tohoto volného receptu je, že se v něm nevaří a vše připravíte během chvíle snadno a rychle.

Vařená zelenina

V případě, že byste dostali chuť na vařenou zeleninu, nabízí se možnost salátu právě z vařené zeleniny. Samozřejmě je opět bez masa, ale pokud byste na mase trvali, klidně si ho do salátu přidejte. V každém případě si nachystejte: 1 kg květáku, 1 velkou mrkev, 1 papriku, 4 lžíce octa, 2 stroužky česneku, 1 lžíci petržele, 6 lžic oleje a koření dle chuti.

Jednodušší to být nemůže

Květák rozlámejte na růžičky a uvařte ho ve slané vodě po dobu 15 až 20 minut. Jakmile h následně přecedíte, růžičky nakrájejte ještě na menší kousky. Dále nakrájejte papriku a mrkev nastrouhejte. Vše dejte do mísy a pořádně zamíchejte s dalšími ingrediencemi. Salát je hotov. Budete-li mít chuť, můžete salát dochutit nějakou zálivkou nebo olivovým olejem.