Sbíhají se vám sliny na skvělé bochánky plněné šunkou a sýrem? Tohle miluje každá návštěva

Pečivo je základem našeho jídelníčku. Kromě toho obyčejného si velmi často a velmi rádi dopřáváme i různé speciální varianty, mezi které zcela určitě patří i pečivo, které znáte pod názvy, jako je anglická houska, houska se šunkou a sýrem, sýrový rohlík a další. Pokud vám však příliš nejede to, co mají na pultech obchody, zkuste alternativu. A tou jsou tyto skvělé bochánky se šunkou a sýrem. Až je zkusíte, budete je milovat.

Toto jsou hlavní ingredience

Rozdělíme si je na dvě části, aby bylo jasné, co kam patří. Jako první to bude těsto, na které budete potřebovat těchto několik v podstatě klasických věci:

  • 80 g mouky
  • 5 g kvasnic
  • 5 dcl mléka
  • 2 dcl oleje
  • 1 lžičku cukru
  • 1 lžičku soli
  • 1 žloutek
  • 1 hrst sezamových semínek

Tolik k pečivu. Dále budete potřebovat také náplň. Podívejme se společně na to, bez čeho se neobejdete u této druhé části receptu. Také zde můžete vidět, že se jedná o ingredience, které lze označit jako ty běžné. Nachystejte si:

Čtěte také: Přestaňte utrácet za kupovaný česnek! Zde je návod jak si ho doma vypěstovat tolik, že nebudete vědět co s ním

  • 30 g šunky
  • 30 g slaniny
  • 30 g sýra
  • 1 cibuli
  • 1 plechovku kukuřice
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce zakysané smetany

Začínáme těstem

Jedná se o těsto kynuté. A tak se začíná kváskem. Na něj použijte trochu teplého mléka, cukr a kvasnice. Když kvásek vzejde, zapracujte do něho mouku, přidejte zbývající mléko a olej, dochuťte solí a nechtě vykynout. Tento proces může trvat i 45 minut. Důležité je, aby těsto zhruba zdvojnásobilo svůj objem.

Připravte si směs

Zatímco těsto kyne, můžete se pustit do přípravy směsi, kterou použijete na náplň. Tady je postup velice jednoduchý. Co je potřeba, to nakrájejte a potom smíchejte s ostatními ingrediencemi v míse. Nechte náplň chvíli odležet, aby se propojily jednotlivé chutě.

Vytvořte bochánky

Nyní jdeme do finále. Vždy vezměte kus těsta a vytvarujte z něho placku, V ní vyhlubte menší důlek a do něho vložte požadované množství náplně. Postupně ji zabalte a snažte se vytvořit bochánek požadovaného tvaru. Stejně tak pokračujte, dokud nespotřebujete veškeré těsto a náplň.

Následně dejte bochánky na plech s pečicím papírem, potřete žloutkem, posypte sezamovými semínky a vložte do trouby, která by měla být rozehřátá na 180 stupňů Celsia. Při této teplotě pečte po dobu 15–20 minut. Následně vyndejte, nechte chvíli vychladnout a můžete ochutnat. Je to lahoda, souhlasíte?