Toto se děje Vašemu tělu, když jíte maso a brambory dohromady! Všichni by si toho měli být vědomi!

Většina lidí kombinuje jídla podle své chuti a toho, jaký mají zrovna hlad. Existují však některá pravidla, která je dobré dodržovat, pokud jde o kombinace potravin, protože ne všechny, které jsou chutné, by měly být konzumovány společně.

Pravidla pro kombinaci potravin jsou zvláště důležitá, pokud jde o kombinaci masa a brambor. Lidé konzumují tuto kombinaci tak často, že se stala obvyklou jak v restauracích, tak v domácnostích.

Až dosud nebyla tato kombinace nikdy zpochybněna a účinky na tělo nebyly nikdy zkoumány. Skupina výzkumných pracovníků však zjistila, že kombinace jakéhokoliv druhu masa se škrobem z brambor může vést k vážnému poškození Vašeho těla.

Čtěte také: Zázračné účinky tohoto snadno dostupného olejíčku jsou známé stovky let. Zde jsou důvody, proč byste ho měli mít vždy po ruce!

[hana-code-insert name=’google‘ /]Co je tak problematické na kombinaci masa a brambor?

Ačkoli umění nebo tvorba dokonale zdravých pokrmů ještě musí projít nějakým tím výzkumem, existují určité vzory a pravidla, které jsou dobře zavedené a měly by být dodržovány.

Jedním z těchto pravidel je: nikdy nekombinujte maso s vysokým škrobovým sacharidem. To znamená, že byste se měli vyhýbat steakům a bramborám a dokonce i hamburgerům.

Dr. Wayne Pickering, dlouholetý přítel fitness legendy Jack Lalanne, vysvětluje, proč je tomu tak. „Naše tělo má určitou hodnotu pH, která se mění kvůli jídlu, které jíme, a našemu životnímu stylu. Škroby potřebují alkalické prostředí v trávicích orgánech, aby se správně strávily. Na druhé straně maso vyžaduje těžké kyseliny k trávení,“ vysvětluje.

„Při míchání těchto dvou jídel nedovolíte, aby Váš trávicí systém správně fungoval, a tak jídlo není správně stráveno a Vy získáte velmi málo živin, což může vést k určitým problémům, jako je pálení žáhy, nadýmání, kyselinovému refluxu, vážným problémům se zažíváním, atd.,“ pokračuje.

[hana-code-insert name=’google‘ /]Neuvěřitelný osobní příběh jednoho lékaře

Jedná se o neuvěřitelný příběh dr. Williama Howarda Haye, zakladatele Hay Diet, který ze stravy vyloučil maso a brambory, čímž zlepšil své zdraví a ztratil přebytečné tuky.

Měl nadváhu a různé zdravotní problémy včetně dilatovaného srdce. To všechno vedlo k problémům, se kterými se rozhodl jednoho dne skoncovat.

Vytvořil jednoduchý dietní plán, ze kterého vyloučil maso v kombinaci se škroby a během prvních 3 měsíců dokázal ztratit 50 liber. Během této doby se mu také zlepšilo zdraví a podařilo se mu zotavit ze života ohrožujícího jeho srdeční stav.

Dr. Hay tímto způsobem vytvořil speciální dietu, díky čemuž začal zlepšovat životy mnoha lidí po celém světě.

[hana-code-insert name=’Dole‘ /]Pokud jste si všimli některého z výše uvedených problémů a stavů, nebo máte nějaké další problémy s trávicí soustavou, možná je čas myslet na správné kombinování potravin a vyhybat se kombinacím masa a škrobu.

Pokud se Vám článek líbil, nezapomeňte ho sdílet se svými přáteli a rodinou :-)!