Jste si vědomi faktu, že Vaše houba na mytí nádobí v sobě skrývá enormní množství životu nebezpečných bakterií?!

60 % kuchyňských hub a hadrů obsahuje živé bakterie podobné E-cole!

Více než 85 % lidí neumývá kuchyňské houby při dostatečně vysoké teplotě, aby zabili škodlivé bakterie, dle expertů British Council Global Hygiene. Podle jejich výzkumu obsahují houby a hadry 6x více bakterií než záclonky toalet, které jsou považovány za velký zdroj infekce.

Kuchyňské hadry jsou ideálním místem pro chov bakterií, protože podle názoru vědců jsou téměř vždy vlhké. Vědci zjistili, že 90 % kuchyňských hub v Británii má vysokou koncentraci bakterií, zatímco 10 % je dokonce „životu nebezpečných“.

Čtěte také: Domácí salám připravený v bytě? Je bez éček, je kvalitní a dokonale chutná

Cca 7 % hub má více než miliardu bakterií na metr čtvereční, z nichž 60 % obsahuje nebezpečnou E-colu a 25 % z nich obsahuje sporadicky vysoké koncentrace bakterií, které jsou spojeny s infekcemi očí a kůže, ale také se smrtelnými nemocemi.

[hana-code-insert name=’google‘ /]Tipy pro vyšší hygienu a ochranu Vašeho zdraví!

  • Po umytí nádobí opláchněte houbu horkou vodou a každý druhý den ji umyjte antibakteriálním prostředkem.
  • Vyměňujte houbu každé dva týdny.
  • Houbu můžete používat déle, když ji vyvaříte, nebo umyjete v myčce při teplotě vyšší než 60 stupňů.
  • Při mytí pracovních prostorů používejte antibakteriální ubrousky namísto houby, zejména po přípravě syrového masa.

Pokud se Vám článek zdál užitečný, neazapomeňte ho sdílet se svými přáteli a rodinou :-)!