Skořicovo-švestkový koláč: Tradiční domácí pochoutka, které téměř nikdo neodolá!

Milovníci švestek tento recept jistě ocení. Je to vynikající tradiční domácí pochoutka, které neodolá opravdu nikdo. Příprava je nenáročná a rychlá. Moje děti tento koláč zbožňují!

Co budete potřebovat?

Na těsto:

  • 50 dkg mouky
  • 2 lžíce moučkového cukru
  • 1 lžíci mleté ​​skořice
  • 20 dkg másla
  • 2 žloutky
  • 4 lžíce smetany
  • 1 balíček kypřícího prášku do pečiva

Na náplň:

Čtěte také: Hledáte nějakou alternativu k českým omáčkám? Pak si zkuste připravit toto Kuřecí curry s rýží!

  • 1 kg švestek
  • citronovou kůru z poloviny citronu
  • 3 lžíce cukru
  • 2 lžičky skořice
  • 1 lžíci strouhanky

[hana-code-insert name=’google‘ /]Jak na to?

Všechny přísady do těsta dáme do misky a důkladně smícháme. Následně ho dobře prohněteme a rozdělíme na dvě části.

Jednu polovinu těsta vyválíme a dáme na máslem vymazaný plech. Posypeme ho strouhankou, aby nám nenavlhlo od švestek. Potom na něj poklademe švestky a posypeme je směsí, kterou si připravíme smícháním cukru a skořice.

Následně švestky přikryjeme druhou polovinou vyváleného těsta a to také posypeme skořicovým cukrem.

Pečeme 30 minut při teplotě 180°C.

Dobrou chuť!