Skryté vlastnosti soli o kterých ví minimum lidí: Tyto babské fígle byste měli znát

Určitě všichni z nás známe sůl jako koření, které používáme doma na vaření. Ať už se jedná o slaná jídla nebo třeba o jídla sladká, téměř vždy používáme při vaření či pečení sůl. Můžeme ji také použít na dochucování jídel.

Nejen k jídlu

Sůl ale lze využít k praktickému využití v domácnosti proti vašim každodenním problémům. Pokud chcete zjistit tento plný potenciál soli, určitě byste měli číst dále. Můžeme vám tak zaručit, že sůl jistě začnete také využívat k praktickým věcem. Mezi ně patří tyto:

  • Setření skvrn
  • Prevence proti domácím požárům
  • Rozpouštění vlasů v odpadu
  • Odstranění mravenců

Ve všech těchto situacích vám může být sůl velmi dobrým pomocníkem. Pojďme se tedy podívat, jak z tohoto obyčejného koření lze vytvořit vašeho asistenta při řešení mnoha různých problémů v domácnosti.

Čtěte také: Od letoška má každý Čech nárok na jednorázový příspěvek 200 tisíc! Bohužel většina o tom neví! Podívejte se, jak ho můžete získat!

Rozbitá vejce

Každému z nás se jistě někdy stalo, že při vaření omylem rozbil vejce. To následně svým žloutkem zašpinilo kuchyňskou linku. Ovšem opravdový problém nastává, když se po nějaké chvíli snažíte skvrnu vyčistit. Pokud žloutek zaschne, zanechá na tomto místě obtížně vyčistitelnou skvrnu. Té se však lze zbavit tím, že postižené místo posypete solí, kterou necháte chvíli působit. Po jisté chvíli by se ze skvrny měla stát sraženina, kterou snadno z povrchu setřete.

Chomáčky vlasů

Všichni jistě známe situace, kdy máme problémy s odpadem způsobené chomáčky vlasů zaseklými v odpadu, které brání průtoku vody. Tyto chomáčky, po nějaké době strávené v tomto odpadu, naberou slizkou konzistenci a jistě není ničím potěšení tyto chomáčky z odpadu vytahovat. I v tomto případě vám pomůže sůl. Odměřte si přibližně jednu čtvrtinu šálku jedlé soli a tu následně nasypte do odpadu. Dále nalijte šálek octa a celé to zalijte vařící vodou. Pokud z odpadu začne vytékat pěna, úspěšný výsledek je zaručen.