Skvělé tvarohové tyčinky jsou skvělou volbou pro návštěvu i večerní křupání

Na trhu najdete různé množství a různé druhy tyčinek. Zjistíte ale, že u většiny je jejich chuť stále stejná a není s ní spojeno nic unikátního. I proto je na místě začít uvažovat nad tím, že si něco chutného připravíte doma. A tím jsou tvarohové tyčinky. A je jedno, zda se jedná o zajímavé pohoštění pro návštěvu, nebo se jedná o chuťovku, kterou si můžete dát doma u televize.

Co budete potřebovat?

Jak už zaznělo v samotném názvu, je celkem jasné, že na tvarohové tyčinky bude potřeba tvaroh. Nejde ale o jedinou ingredienci. Když ji doplníte několika dalšími, tak rázem zjistíte to, že máte k dispozici recept na tyčky, které budete opravdu milovat a které budete připravovat pravidelně. K tomu bude nutné mít:

  • 250 gramů tvarohu
  • 250 gramů másla
  • 250 gramů mouky
  • 100 gramů strouhaného sýra
  • 1 vejce
  • Sůl, kmín nebo sezam

Těstem vše začíná

Jak je vidět, ingrediencí není mnoho a kladem je, že je můžete mít třeba i doma. Pokud ano, můžete ihned začít s přípravou. Recept na tvarohové tyčinky začíná tím, že si nejprve připravíte těsto. Na něho stačí mít tvaroh, máslo a mouku. Vše budete jenom míchat a těsto bude postupně vznikat. Na řadu může přijít nejenom ruční práce, ale zcela pochopitelně také kuchyňský robot, který vše jak usnadní, tak vše také zrychlí.

Čtěte také: Milujete palačinky? Pak vyzkoušejte tyto Kefírové! Jsou daleko vláčnější a nadýchanější!

Připravte samotné tyčinky

Jakmile máte těsto hotové, je možné začít připravovat samotné tyčinky. A to tak, že by mělo být těsto rozváleno, a to zhruba na výšku 1 centimetr. A stejné množství těsto bude také odkrajováno, čímž vzniknou samotné tyčinky s rozměry 1 x 1 cm. Jak budou dlouhé je na vás. Mohu být delší, jako známé hradecké, ale mohou být i kratší, jako je klasika.

Umístěte na plech a dochuťte

Nyní je třeba umístit tyčinky na plech. Na něj nezapomeňte dát pečicí papír, který eliminuje možné připalování. Jakmile jsou na svém místě, vezměte si rozšlehané vejce a následně tyčinky potřete. Nejenom, to bude mít vliv na jejich dokonalou barvu. Také je zvláčníte, díky čemuž je budete moci také dochutit. A to buď hrubou solí, nebo sezamem, stejně jako kmínem. Nebo je nemusíte dochucovat vůbec. Je to na vás.

Pečte v troubě

Jaká je finální fáze přípravy? Je celkem samozřejmá, jelikož je spojena s pečením v troubě. Ideální teplota je klasických 180 stupňů Celsia. Pečte tak dlouho, dokud nebudou mít dokonalou zlatavou barvu. Až se tak stane, vyndejte a nechte zchladit na pokojovou teplotu. Potom je pravá chvíle k ochutnávce.