David Hampl
25 února, 2020

Máte rádi tatarku nebo majonézu? Preferujete kupovanou v supermarketu nebo byste si raději udělali chutnou domácí majonézu, u které budete vědět, co obsahuje? Pokud v kuchyni netrávíte moc času, otázka zdravé a kvalitní stravy vám moc neříká, pravděpodobně volíte jednodušší možnost, kterou je nákup průmyslově zpracovaných majonéz. Jste-li ovšem člověkem, který má rád, když ví, co jeho strava obsahuje a dává přednost kvalitě před rychlostí, pak jistě zvolíte druhou možnost. Možná ale nevíte, jak takovou domácí majonézu vytvořit. Z toho důvodu jsme se rozhodli, že vám dnes nabídneme skvělý recept na lahodnou domácí majonézu, kterou si jistě zamilujete.

Nevíte, co obsahují

Nevýhodou u kupovaných majonéz a jiných omáček a dochucovadel je ten, že u nich nikdy přesně nevíte, co obsahují. Produkty jsou sice dobré a chutnají skvěle, ale jen málo lidí ví, že je to právě díky různým umělým přísadám a konzervantům, které se do nich přidávají, aby déle vydržely a lidé si je často kupovali. Snadno tak utratíte spousty peněz a tělo vám také nepoděkuje, budete-li je konzumovat často.

Suroviny a ingredience

Mnohem lepší řešení je udělat pravou domácí a poctivou majonézu, u které budete přesně vědět, co obsahuje. Budete tak mít jistotu, že jíte věci, které jsou opravdu kvalitní. Žádné umělé přísady a chemická dochucovadla, ale jen poctivé suroviny za rozumné ceny. Navíc chuť takto vytvořené majonézy vás bude zajímat více, protože z ní budete mít větší radost. Budete-li si chtít domácí majonézu udělat, jsou zapotřebí tyto ingredience a suroviny: 1 vejce, 1/3 oleje, 1 malá brambora, 1 lžička hořčice, sůl, pepř.

Brambora na vidličce

Příprava majonézy je naprosto jednoduchá a zvládne ji každý. Do misky dejte hořčici, přidejte vaječný žloutek. Na vidličku napíchněte oloupanou bramboru, vložte ji do misky a postupně přilévejte olej za stálého míchání vidličkou. Výsledkem bude perfektní majonéza, která potěší vaše chuťové pohárky a osvěží každé jídlo.

Sdílejte článek