Skvělý recept na rodinnou večeři! Vynikající pečená Kuřecí roláda! S dipem ze zakysané smetany je nejlepší!

Dnes bychom rádi zbourali mýtus, že pro výrobu chutného pokrmu potřebujete nesmírné úsilí, kulinářské dovednosti a nadprůměrné výdaje, které si můžete jen těžko dovolit. Nesmysl! Následující recept je toho důkazem.

Co budete potřebovat?

  • 6 ks kuřecích prsou
  • 100 g paprik
  • 50-200 g  chedaru
  • špetku pepřu
  • listové těsto
  • 1 ks vajec

[hana-code-insert name=’google‘ /]Jak na to?

  1. Předehřejte si troubu na teplotu 200°C.
  2. Vyložte si pekáč pečícím papírem a umístěte na něj omyté papriky.
  3. Papriky pečte po dobu 15-20 minut. Poté snižte teplotu na 180°C a papriky zabalte do alobalu. Takto je nechte po dobu 15 minut. Potom vyjměte stopku a semínka.
  4. Papriky na závěr nakrájejte na proužky.
  5. Teď si připravte kuřecí prsa, která si omyjte a naklepejte na plátky vysoké zhruba 1 cm. Poté si prsa namarinujte. Doporučujeme použít směs koření fajitas.
  6. Po zhruba 20-30 minutách přejděte k jejich úpravě. Prsa si rozložte vedle sebe na potravinovou fólii a začněte je plnit. Nejprve použijte sýr na tenké plátky.
  7. Poté přidejte pečenou papriku. Opakujte vrstvy, dokud budete mít dostatek surovin.
  8. Poté maso srolujte a vytvořte si roládu, jako níže na obrázku. Fólie Vám pomůže ji udržet pohromadě. Takto ji nechte odležet v chladničce po dobu 30 minut.
  9. Teď přijde na řadu listové těsto. To si připravte na pracovní desku a roládu do něj opatrně zabalte. Nezapomeňt odstranit fólii. 
  10. Doporučujeme si jeden okraj těsta namazat vyšlehanými žloutky, aby se Vám těsto snadněji spojovalo.
  11. Jakmile se Vám podaří roládu zabalit, doporučujeme ji ještě celou potřít vaječnými žloutky.
  12. Pak už jen stačí umístit do trouby a péct po dobu 50 minut, dozlatova.

Dobrou chuť přejeme!

Čtěte také: Česnek zabraňuje vzniku zánětů a křečových žil. Jak si vyrobit česnekový olej?