Skvělý tip na vydatnou snídani, která Vás zasytí nejméně do oběda. Zároveň jde o vydatnou vitamínovou bombu, kterou Vaše tělo jisto jistě uvítá!

Vaječné pokrmy jsou obvykle spojené se snídaní. Nicméně mohou být ještě lepší k obědu nebo večeři. Jsou snadné k připravení, chutné a výživné. Proto, pokud máte nečekané hosty, nebo nechcete trávit spoustu času v kuchyni, vyzkoušejte tento recept.

Jedná se o ideální lehké občerstvení pro ty, kteří chtějí zůstat v kondici. Poskytuje zdravé mastné oleje a bílkoviny, které Vám dodají energii na celý den. Kromě toho může tento jednoduchý pokrm zpestřit Váš jídelníček, což jistě oceníte.

Pečené vejce v avokádu

Co budete potřebovat?

Čtěte také: Poctivá domácí huspenina se s tou kupovanou nedá srovnat. Připravte si ji i vy sami. A bude nejenom chutnat. Tento recept našich předků strčí do kapsy i ty nejdražší léky na klouby!

  • 4 velká vejce
  • 2 zralá avokáda
  • olivový olej
  • sůl, pepř a Vaše oblíbené koření dle chuti

[hana-code-insert name=’google‘ /]Jak na to?

  1. Nejprve si předehřejte troubu na 200°C.
  2. Poté si rozkrájejte avokáda na poloviny a odstraňte pecky. Díry po pecce trošku zvěčte, abyste měli dostatek místa na vejce.
  3. Poté do každé poloviny avokáda rozklepněte vejce a ta posypte špetkou soli, pepře a koření dle Vaší chuti.
  4. Pečte v troubě cca 15 minut, nebo dokud nebudou vejce udělaná na takový způsob, jaký máte nejraději.

Dobrou chuť přejeme!