Sladké lívance bez cukru a mouky. Tento recept mi doporučila moje fitness trenérka a neumím si ho vynachválit!

Tento recept potěší všechny mlsné jazýčky, které mají rády chutná jídla, ale zároveň si chtějí udržet štíhlou linii. S následujícím jídlem si postavu určitě nezkazíte. Recept na skvělé a voňavé banánové lívance je nesmírně jednoduchý a potřebovat budete jen 4 suroviny. Banánové lívance jsou skvělým způsobem, jak začít den a tuto snídani budete prostě milovat. Tak šup-šup, rozpálit pánev a připravit těsto.

Chutné, zdravé a jemňoučké lívance bez cukru a mouky jsou opravdovým pokladem dietních receptářů. Můžete si je dopřát na snídaně, a skvěle tak nastartovat den. Obsahují pouze zdravé suroviny a nemusíte si kvůli nim dělat vrásky, nepokazí Vám totiž postavu. Zároveň skvěle zasytí a provoní celou kuchyň. Milovat je budou i Vaše děti. Následující recept Vám ukáže, jaká nesmírně jednoduchá a rychlá je jejich příprava.

Co budete potřebovat?

  • 2 menší až středně velké banány
  • 1 vejce
  • 100 g ovesných vloček
  • 1/2 kávové lžičky skořice

Jak na to?

Nejprve si na jemno rozemelte ovesné vločky. Přidejte k nim skořici a zamíchejte.

Čtěte také: Žena cestou do práce našla zvláštní tašku. To co uvnitř našla ji způsobilo šok!

V misce si vidličkou rozmačkejte banán na kaši a přidejte ho k ovesným vločkám, kterými nahradíme mouku.

Přidejte jedno rozšlehané vajíčko a vše dobře promíchejte.

V závislosti na druhu a velikosti vloček může být výsledná směs příliš hustá. V tomto případě ji lze zředit troškou mléka tak, aby byla směs hustá přibližně jako zakysaná smetana.

Pak si pořádně rozehřejte pánev a polévkovou lžící dělejte z těsta malé hromádky ve tvaru lívanců.

Použijte kvalitní pánev a nemusíte přidávat žádný olej. Lívance pečeme z obou stran na mírném plameni, dokud nechytí zlatou barvu jako palačinky.[hana-code-insert name=’google‘ /]

Při servírování můžeme ozdobit čerstvým ovocem nebo posypat kakaem.

Přejeme Vám dobrou chuť!