Na povrchu by se mohlo zdát, že se jedná o klasické sladké pečivo. Po rozkrojení vás ale čeká překvapení! Tato buchta má uvnitř tvar, jako by byla z kůže leoparda! Jedná se o velice atraktivní pečivo, u kterého bude každá jiná hospodyňka přemýšlet, jak jste ho udělala. Jediné, co budete potřebovat, je připravit si kakaové a vanilkové těsto a poté se pustíte do práce. Ačkoli je vzhled této buchty jedinečný, příprava je snadná a i s pečením vám zabere pouze 50 minut. Pokud zvládnete klasickou bábovku, pak zvládnete i tuto buchtu!
Reklama
Ingredience
- Vanilkové těsto podle oblíbeného receptu.
- Kakaové těsto podle oblíbeného receptu.
Poznámka: těsto by mělo být tuhé, aby se dalo tvarovat do válce, popřípadě vyválet. Nemusí jít ani o kakaové a vanilkové, jen je důležité, že jedno těsto je světlé a druhé tmavé.
Příprava
- Připravte si vanilkové i kakaové těsto.
- Kakaové těsto rozválejte do krátkých, asi 10 cm dlouhých válců.
- Vanilkové těsto rozválejte na placky.
- Kakaové těsto obalte ve vanilkovém těstě.
- Naskládejte do formy například na biskupský chlebíček, a obalené válečky do ní zatlačte. Nevadí, pokud je přitom trochu zdeformujete.
Reklama