Redakce ProSvět.cz
27 listopadu, 2018

Na povrchu by se mohlo zdát, že se jedná o klasické sladké pečivo. Po rozkrojení vás ale čeká překvapení! Tato buchta má uvnitř tvar, jako by byla z kůže leoparda! Jedná se o velice atraktivní pečivo, u kterého bude každá jiná hospodyňka přemýšlet, jak jste ho udělala. Jediné, co budete potřebovat, je připravit si kakaové a vanilkové těsto a poté se pustíte do práce. Ačkoli je vzhled této buchty jedinečný, příprava je snadná a i s pečením vám zabere pouze 50 minut. Pokud zvládnete klasickou bábovku, pak zvládnete i tuto buchtu!

Ingredience

  • Vanilkové těsto podle oblíbeného receptu.
  • Kakaové těsto podle oblíbeného receptu.

Poznámka: těsto by mělo být tuhé, aby se dalo tvarovat do válce, popřípadě vyválet. Nemusí jít ani o kakaové a vanilkové, jen je důležité, že jedno těsto je světlé a druhé tmavé.

Příprava

  1. Připravte si vanilkové i kakaové těsto.
  2. Kakaové těsto rozválejte do krátkých, asi 10 cm dlouhých válců. 
  3. Vanilkové těsto rozválejte na placky.
  4. Kakaové těsto obalte ve vanilkovém těstě. 
  5. Naskládejte do formy například na biskupský chlebíček, a obalené válečky do ní zatlačte. Nevadí, pokud je přitom trochu zdeformujete.
Sdílejte článek