Slyšeli jste už o zelených rajčatech? Doporučujeme vyzkoušet, neboť tzv. vegetariánský kaviár si jednoznačně zamilujete!

Je to smutné, ale léto nám pomalu končí. Máme tedy poslední příležitost užít si naplno šťavnatých darů přírody, např. právě zelených rajčat. Nejenže jsou zelená rajčata výjimečná svou barvou, ale také svou jedinečnou chutí. Tento recept si zamilujete také kvůli lehkosti a jednoduchosti. Co více, je to skvělá volba k pohoštění návštěvy či na jakoukoliv akci, kterou chcete zpestřit něčím chutným.

[hana-code-insert name=’google‘ /]Co budete potřebovat?

  • 1 kg zelených rajčat
  • 500 g cibule
  • 500 g mrkve
  • 12 stroužku česneku
  • 2 PL rajčatového protlaku
  • sůl a koření dle chuti
  • 4 PL krystalového cukru
  • 1 ČL mleté sladké papriky
  • 100 ml slunečnicového oleje
  • 30 ml octu

Jak na to?

  1. Nejprve si očistěte zelená rajčata a nakrájejte je na kostičky, které následně rozmixujte na hladkou směs.
  2. Pak si zahřejte na pánvi pár kapek slunečnicového oleje, přilijte rajčatový protlak a povařte cca 15 minut.
  3. V průběhu toho, co se Vám bude vařit protlak, si očistěte cibuli a mrkev. Ty pak také rozmixujte a přidejte do rajčatového protlaku, společně i se zelenými rajčaty. Pak už jen stačí dokořenit a povařit všechno dohromady cca 10 dalších minut.
  4. [hana-code-insert name=’Dole‘ /]Na závěr přidejte už jen mletou papriku, prolisované stroužky česneku a důkladně promíchejte. Po pár minut přidejte i ocet.
  5. Směs následně přelijte do skleněných nádob s úzávěrem, překlopte je dnem nahoru a nechte odstát alespoň do druhého dne.

Dobrou chuť!

Čtěte také: Jarní detox těla! Vyčistěte se a ciťte se lépe!