Smíchala jogurt se zakysanou smetanou a za dva dny měla na stole zdravý a chutný krémový sýr!

Tento neobvyklý recept je určen zejména pro milovníky domácích sýrů. Ne nadarmo se ve většině domácností preferuje sýr jako produkt prospěšný pro zdraví. Bohužel z potravin si domů nosíme zejména sýry uměle dochucené, plné éček a konzervačních látek. To však nemusíme. Není nad jídlo, které si připravíme doma a s láskou.

Připravte si doma ochucený měkký sýr se zakysanou smetanou a jogurtem. Krémovou pochoutku můžete konzumovat k snídani, ale i na večeři. Perfektně zasytí a nezatíží žaludek. Navíc bude doma dochucen jen tím, co sami zvolíte.

Co budete potřebovat

  • 500 ml zakysané smetany (co nejtučnější)
  • 500 ml smetanového jogurt
  • několik stébel kopru
  • 1 stroužek česneku
  • sůl dle chuti

[hana-code-insert name=’google‘ /]

Jak na to?

Připravte si bavlněný hadřík nebo gázu, a složte ji 5-6 krát přes sebe. Hadřík nebo přeloženou gázu vložte do cedníku na těstoviny. Smíchejte jogurt, smetanu, přidejte sůl, a hmotu nalijte do cedníku vyloženého hadříkem. Cedník dejte přes hrnec, aby mohla přebytečná tekutina z cedníku odkapávat. Přikryjte směs pokličkou nebo utěrkou a dejte na dva dny do chladničky. Po tomto čase hmotu vyjměte a vytvarujte do bochníku. Ten vyválejte v nasekaném kopru smíchaným s prolisovaným česnekem, který zvýší ostrost chutí. Měkký domácí sýr můžete konzumovat na sto způsobů a s čím jen chcete.

Čtěte také: 16 vynikajících příkladů toho, jak si udělat skvělé a nezapomenutelné fotky z dovolené! Jednoznačně to chce trochu té kreativity!

Přejeme dobrou chuť!