Snack jménem Napoleon je skvělý chuťovka, která zaujme jak výjimečnou chutí, tak i snadnou přípravou z hotových surovin. Zkuste a nebudete litovat!

Hledáte nějaký snack, nějakou chuťovku, kterou se zasytíte a příjemně podráždíte svoje chuťové pohárky? Pokud ano, je dobrou volbou takzvaný Napoleon. Pokud neznáte, je nejvyšší čas se seznámit. Připomeňme, že se jedná o slanou svačinku, kterou si můžete udělat jenom tak pro sebe, nebo i pohostit své přátele. Navíc potěší to, že se jedná o snack, který je velmi jednoduchý na přípravu, jelikož většina použitých věcí je v podstatě hotové. Pouze pozor na to, že se neobejdete bez majonézy a tak pokud chcete držet dietu, není to svačinka ideální. Na druhou stranu kdo by čas od času rád nezhřešil.

Co budete potřebovat? Toto jsou hlavní suroviny

  • 500 gramů listového těsta
  • 2 vykostěná kuřecí stehna
  • 2 nakládané okurky
  • 100 gramů strouhaného sýra
  • 1 mrkev
  • 1 stroužek česneku
  • 100 gramů šunky
  • 6 lžic majonézy

Kromě hlavních surovin, které jsou základem snacku Napoleon budete potřebovat také několik dalších, kterými budete moci váš výtvor ozdobit. Díky tomu bude zajímavě přitahovat pozornost a lákat k prvnímu ochutnáni. Připravte si tedy:

  • 1 nakládanou okurku
  • 1 hrst cherry rajčat
  • 1 hrst ředkviček
  • 1 jarní cibulku
  • 200 gramů tvarohu

Vše se začíná použitým listovým těstem

Doporučujeme mít listové těsto mražené, jelikož to má podobu, se kterou dále nebude třeba nic dělat, jenom ho rozmrazíte a následně ho od sebe oddělíte. Tím vlastně získáte spodní a vrchní část, do které následně přijde náplň. Tu můžete chystat po dobu, dokud nebude listové těsto dokonale rozmrzlé, poté upečené a následně vychladlé a tím připraveno k tomu, že už bude bez problémů konzumovatelné.

Čtěte také: Zpráva: Oprava suterénu změnila manželské dvojici život. Ani jeden nečekal, co jejich obydlí celé roky skrývalo

Jak na přípravu náplně?

Nejprve kuřecí maso. Pokud je syrové, orestujte ho, nebo ho uvařte. Pokud je již tepelně upraveno, můžete dále posupovat v přípravě. Ta je samozřejmě jednoduchá, jelikož spočívá v tom, že všechny ingredience pro náplň nakrájíte a jenom je dále smícháte s majonézou, čímž vše spojíte dohromady.

Následně se daná náplň v dostatečné vrstvě poklade na spodní část listového těsta. Nebojte se dát jí dostatek, jelikož jedině tak bude váš hotový Napoleon skutečně chutný. Dále přiklopte horní částí, na kterou položíte jednotlivé plátky šunky, které vše dokonale zakryjí a opět přidají trochu další zajímavé chuti. V tuto chvíli přijde na řadu poslední část, a to vrch listového těsta. Když se na tento váš snack podíváte z boku, vypadá jako několika vrstvý sendvič, nebo bageta.

Dejte do lednice a za pár hodin dodělejte

Máte vše hotové podle našeho návodu? Pokud ano, přichází na řadu poslední fáze. Nejprve dejte snack Napoleon na několik hodin do lednice, aby se ingredience propojily a aby došlo k tomu, že vše náležitě ztuhne. Potom ho vyndejte a celý ho pomažte tvarohem, aby měl na pohled bílou konzistenci. Na závěr nezapomínejte na zdobení. A to tak, že nakrájíte jednotlivou zeleninu, kterou ho posypete. Tím je vše hotovo. Opět doporučujeme nechat ho chvíli v lednici, poté nakrájet a můžete konzumovat.