David Hampl
18 ledna, 2019

Myslíte si, že existuje klasicky vyráběný lék, která by dokázal najednou prospět vašim žílám, který by dokázal snížit cholesterol, který by pomáhal bojovat s nemocí, posilovat obranyschopnost, nebo eliminovat infekce? Rozhodně ne. Léků by muselo být několik. Když se ale podíváte do segmentu přírodní medicíny, tedy do oblasti kdy je využívána síla přírody, tak musíme jasně říci, že jeden takový zázrak existuje. Jedná se o pomoc založená ne jednom starém německém receptu, který se nejprve dědil z jedné generace na druhou a nyní je již známou variantou, jak přírodní cestou prospět lidskému zdraví.

Umí toho mnohem více

Výše jsme zmínili jenom zlomek toho, co dokáže tento přírodní zázrak pocházející z léty prověřeného německého receptu, který navíc není nijak složitý a nachystat si ho může každý sám doma. Kromě toho, že můžete mít optimální cholesterol a čisté žíly a tepny nelze zapomínat také na to, že budete držet v normě svůj krevní tlak. Též lze výrazně snížit riziko různých kardiovaskulárních onemocnění. Také zapracujete na tom, že můžete snadněji zvládat běžná nachlazení typu chřipky, se kterou souvisí i kašel, nebo rýma či bolesti v krku.

Tento recept však umí pomoci i při závažnějších problémech, jako může být dnes stále častější arterioskleróza. Také nelze zapomínat na to, že může být dobrým pomocníkem v případě problémů s játry. Optimalizuje jejich činnost a také pomáhá k jejich lepší regeneraci.

Jak na přípravu receptu? Stačí vám tyto suroviny

Uvedli jsme, že se jedná o recept zcela přírodní a také recept z věcí, které jsou běžně k sehnání a běžně je můžete mít také doma. Podíváme-li na to, co konkrétně budete potřebovat, tak stačí mít k dispozici tyto tři věci:

  • 4 citrony bez chemicky ošetřené kůry
  • 1 zázvorový kořen
  • 5 stroužků česneku

A to je skutečně vše. Stačí tyto tři věci a zdraví prospějete tak, jako ještě nikdy. Poslední ingrediencí je ještě 500 mililitrů vody, jelikož bez té se neobjedete ve chvíli, kdy budete chtít daný recept připravit. Stačí si vzít hrnec a můžete jít na to.

Ingredience připravte

Nejprve se věnujte citronům, které se budou vařit i s kúrou. Proto je třeba, aby byla chemicky neošetřena. Dále je třeba ji pořádně omýt, jelikož na ní mohou být nečistoty z obchodu. Následně už stačí citron jenom nakrájet na čtvrtiny. Když je hotovo, stačí citron vložit do hrnce.

Druhou fází je příprava česneku. Tady už je třeba jednotlivé stroužky oloupat a poté také důkladně omýt ve vodě. Poté je překrojte napůl a vhoďte do hrnce. Dané překrojení je nutné proto, že se z nich mnohem lépe uvolní jednotlivé látky, které potřebujete dostat ze stroužku do vody.

Jako poslední je nutné vzít si zázvorový kořen. Ten má tvrdou slupku, kterou oloupejte nožem. Opět dobře umyjte a následně nakrájejte na kusy, které budou zhruba 2 centimetry dlouhé. Dané nakrájené kousky už jenom stačí přidat k ostatním surovinám.

Zalijte vodou a vařte

Máte vše připraveno v hrnci? Nyní už stačí zalít jenom doporučeným půllitrem vody, zapnout sporák a můžete se pustit do finální přípravy. Přiklopte pokličkou a pomalu přiveďte k varu, jakmile dojde k tomu, že se začne voda vařit, je to chvíle, kdy sporák vypnete, poklici necháte na hrnci a vše bude pozvolna chladnout. Jde o nejefektivnější cestu, jak z daných ingrediencí získáte co možná nejvíce a zároveň neriskujete tom, že byste zničili důležité látky dlouhým vařením.

Jak používat?

Je to jednoduché. Stačí pouze pít, a to ve vlažném stavu, nebo při pokojové teplotě. Ono množství 0,5 litrů je ideální dávka na jeden celý den. Vhodné je tento odvar pít 3x denně. A to na lačný žaludek. Tedy před snídaní, před obědem, stejně jako u před večeří. Důvodem je to, že se z prázdného žaludku dané látky rychleji vstřebají. Po vypití minimálně 20 – 30 minut nejezte, abyste z daného odvaru skutečně získali maximum.

Pokud jde o dobu užívání, tak nutno říci, že se jedná o jeden z dlouhodobých léků. A to hlavně v souvislosti s tím, že pomáhá ulevit od dlouhodobých zdravotních problémů. Z generace na generaci se dědil nejenom recept, ale i to, že je třeba užívat tento nápoj vždy 3 týdny v kuse a potom si dát 1 týden pauzu. A takto stále dokola.

Připravte si odvar na delší dobu

Vařit se s tímto receptem každý den, to by jistě dost lidí omrzelo. Proto není problém nachystat si ho do zásoby, ve větším množství. Pouze je třeba dodržet podmínky jeho skladování. Základem je chladné a tmavé místo – tedy nejlépe lednice. Také je třeba, aby se odvar uchovával v uzavřené nádobě, kde nehrozí riziko kontaminace. Takto hravě vydrží i týden.

Sdílejte článek