Spěcháte a nemáte čas vyvařovat, nicméně na Vás doma čekají hladové krky? Vyzkoušejte tento recept na zapečené penne se zeleninou. Uvidíte, že si je všichni zamilují a Vám zbyde dostatek času na radovánky!

Co Vás napadne, když slyšíte slovo „Itálie“? První věc, která napadne nás, jsou jednoznačně těstoviny – ochucené, kořeněné a pokorné jídlo. A co víc, je to tak rychlý a snadný pokrm, že si nalezl zalíbení téměř všech.

Navrhujeme Vám vyzkoušet tento chutný recept na přípravu italských těstovin, který je vhodný zejména tehdy, když Vás čas tlačí.

Zapečené penne se zeleninou

Co budete potřebovat?

Čtěte také: Domácí metody k odstranění mozolů, takže si už nikdy nebudete muset dělat starosti: Přírodní babské rady zaženou i lékaře

  • 2 červené papriky
  • 2 cukety
  • houby
  • 1 cibuli
  • 1/4 šálku olivového oleje
  • 1 ČL  soli
  • 1 ČL mletého ​​černého pepře
  • 1 PL provensálského, nebo italského koření
  • 450 g penne těstovin
  • 3 šálky omáčky marinara
  • 1 šálek strouhaného sýra
  • 1/2 šálku strouhané uzené Mozzarelly
  • 1/2 šálku zmrzlého hrášku
  • 1/4 šálku strouhaného parmazánu na omáčku a 1/3 šálku na ozdobení
  • 2 PL másla

[hana-code-insert name=’google‘ /]Jak na to?

  1. Nejprve si předehřejte troubu na 230°C.
  2. Poté si nakrájejte papriku na proužky a cibuli na měsíčky. Cuketu si nakrájejte na kostky. Vše poté společně vyložte do pekáče, přidejte olivový olej a promíchejte.
  3. Přidejte 1/2 ČL soli, 1/2 ČL pepře a bylinky, a pečte po dobu 15 minut, dokud zelenina nezměkne.
  4. Penné byste měli vařit po dobu 6 minut, dokud nezměknou. Poté je sceďte.
  5. Následně zkombinujte pečenou zeleninu, penne, omáčku marinara, sýr, hrášek, 1/2 ČL soli a 1/2 ČL pepře ve velké misce, a vše pečlivě promíchejte.
  6. Umístěte smíchané penne do pečicí formy vymazané olejem. Posypte parmazánem a přidejte kousek másla.
  7. Pečte těstoviny, dokud se neobjeví zlatá krusta a sýr se úplně neroztaví.

Dobrou chuť přejeme!