Stačí málo a okouzlíte celou rodinu! Nachystejte tříbarevné řezy, které ohromí chutí a hlavně svým vzhledem

Fantazii se meze nekladou

Záleží samozřejmě na vás, zda nejdříve natřete světlý krém a pak tmavý, nebo naopak. Nakonec na vychladnutý dezert můžete ozdobit tak, jak se vám bude líbit. Polít rozpuštěnou čokoládou. Krémy můžete vyzkoušet i z ovocných surovin, případně můžete použít i čerstvé ovoce. Při horkých letních dnech jistě tato úchvatná dobrota nezůstane dlouho.

Jak si vyrobit domácí šlehačku

Jestliže patříte mezi skutečné gurmány a nadšence, kteří rádi stráví v kuchyni hodně času, můžete si vyrobit domácí šlehačku. Připravte si půl litru mléka, 150 g másla, 150g ztuženého tuku a cukr podle potřeby. Mléko, nejlépe plnotučné, ohřejte a přidejte máslo a tuk, přiveďte k varu, ale ihned sundejte z plotny. Směs se nesmí vařit. Prochladlou směs promíchejte a nechte stát do druhého dne v ledničce. Druhý den už jen ušleháte, jako kdybyste si smetanou šli koupit. Dejte si pozor, ostatně jako při šlehání koupené smetany, abyste směs nešlehali příliš. Pokud si připravíte uvedený dezert z domácí šlehačky, zaprvé budete mít radost, že se vám to povedlo a za druhé uvidíte tu rychlost, kterou zákusek zmizí. Použitím letního ovoce, jako jsou maliny, třesně, jahody a podobně, recept ještě zdokonalíte. Pustíte se do toho?

Čtěte také: To, co se stane, když si namočíte nohy do jablečného octa je hotový zázrak! 10+ účinků, které má právě jablečný ocet!

Pokračování článku na předchozí stránce