David Hampl
21 února, 2019

Rádi pečete a připravujete lahodné zákusky pro své blízké. Je úžasné, co se dá vykouzlit z několika málo surovin. Dnes se už používají často náhražky, nicméně možná znáte cukrárny, kde se výhradně používá pravá šlehačka. Už jste například porovnali takový věneček z obchodu a z domácí pravé cukrárny? Nedá se to srovnat, a kdo okusí takový skvost z cukrárny, už nikdy více nekoupí „umělý“ zákusek. Zkuste ale si vyzkoušet lahodný recept, po kterém se zapráší, doma.

Naprosto jednoduché těsto

Na těsto si připravte 3 vajíčka, 4 lžíce cukru, 4 lžíce oleje, 4lžíce hladké mouky a půl kypřícího prášku do pečiva. Jednoduché že? Nejdříve vyšlehejte cukr se žloutky, přidejte další ingredience a nakonec zašlehejte tuhý sníh z bílků. Pečte krátce v troubě, podle toho, jakou máte zkušenost, vyzkoušejte špejlí a upečený korpus nechte vychladnout.

Smetana, jogurt, puding. Samé dobroty

Když máte hotový upečený plát, tak si připravíme krém.  Ve 200 ml vody rozpustíme želatinu, mezitím si vyšleháme kvalitní šlehačku. Ušleháme si tuhý sníh z bílků. Nakonec vše smícháme, i s ostatními ingrediencemi, dohromady. Vezmete si tedy:

  • Vanilkový pudink
  • Smetanový jogurt
  • Vyšlehanou smetanu
  • Bílou rozpuštěnou čokoládu

Všechny uvedené suroviny smícháte dohromady, přidáte po malých částech sníh z bílků a nakonec opatrně zamícháte želatinu. Smíchanou směs natřete na upečený a vychladlý korpus, uhlaďte a dejte chladit do ledničky. Poté si připravíte stejný krém, s tím rozdílem, že použijete čokoládový pudink, mléčnou čokoládu a stejný krém nanesete na ten bílý.

Pokračování článku na další stránce
Sdílejte článek