Stačí mi jeden hrneček jahod, abych měla 1,5 litru domácího sirupu: Žádná chemická éčka, extrémní množství cukru a není potřeba ho sterilizovat – vůně a chuť nejde ani popsat!

Milujete chuť jahod a nemůžete se jich nabažit? Máte rádi všechno jahodové nebo s jahodovou příchutí? Kupujete si často jahodové marmelády nebo sirupy? Zkuste si vyzkoušet vyrobit takový lahodný jahodový sirup přímo u vás doma. Nezabere vám to mnoho času a ušetříte peníze za kupované sirupy v obchodech. Navíc ušetříte své tělo, protože do sebe nebudete vkládat chemii a éčka, které kupované sirupy běžně obsahují. Tento sirup je jemný, zdravý a chutná skvěle. Neváhejte ani minutu a dopřejte si skvělou chuť jahod.

Sirup v každé domácnosti

Senzační jahodový sirup se hodí mít v každé domácnosti. Nikdy nevíte, kdy si budete chtít osladit vodu něčím dobrým. Rozhodně je lepší sladit domácím výrobkem bez chemikálií a konzervantů. Děti si ho určitě zamilují a budou ho po vás stále chtít. Výroba takového domácího jahodového sirupu není vůbec náročná a bez problémů ho zvládne každý. Navíc vám k tomu bude stačit jen 1 hrnek jahod, ale samozřejmě záleží na tom, kolik si ho budete chtít připravit. Nyní se podíváme na potřebné ingredience.

Jahody a meduňka

Samozřejmě budete potřebovat nějaké suroviny, které jsou nezbytnou součástí výroby tohoto skvělého sirupu. Před samotnou výrobou si tedy nachystejte: 250 ml jahod (1 hrnek domácích nebo lesních jahod), 80 ks jahodových nebo meduňkových listů, 850 ml vody, 1 lžíci kyseliny citronové a 1 kg cukru. Jahody si nasbírejte na zahradě, farmě nebo v lese. Lístky pořádně očistěte a vodu si vezměte čerstvou.

Čtěte také: Brambory rozkrájela na polovinu, vydlabala vnitřek a vyrobila náplň. Za 30 minut měla na stole skvělou večeři!

Povařit a scedit

Lístky natrhejte najemno a dejte do hrnce s vodou i jahodami. Jahody samozřejmě opláchněte a očistěte. Nechte vše povařit po dobu alespoň 10 minut a potom sceďte přes plátno. Velmi dobře jahody pak vymačkejte do sceděné šťávy. Přidejte cukr, kyselinu a povařte 10 minut. Přes gázu naplňte sirupem umyté láhve a zavíčkujte je. Používejte jej na limonády a slazení jako klasický sirup. Stačí jen opravdu malá dávka a vaše pití se stane opravdovým zážitkem.