Stává se Vám často, že přijdete unavená domů po celém dni z práce a ihned si jdete stoupnout k plotně? Pak je tento článek právě pro Vás! Domácí polotovary jsou totiž budoucností každé rodiny!

Podle statistického výzkumu moderní ženy pracují 7-8 hodin denně a pak se vracejí domů, kde se věnují vedení domácnosti další 3-4 hodiny. O víkendech pak tráví ještě více času na domácích pracech.

Ale během let strávených v režimu „work-home-work“, kdy není ani čas na osobní záležitosti nebo koníčky, přichází na řadu polotovary. Vraťte tenisky na své místo a nepokoušejte se zavřít článek! Jedná se o semifinanční domácí vaření. Pokud si totiž o víkendu vyčleníte volný čas a připravíte si a zamrazíte domácí polotovary, ve všední dny už je jen musíte vyndat z mrazáku a přivést během pár minut do požadovaného stavu. Ušetříte si tak v týdnu nejen čas, ale i námahu!

[hana-code-insert name=’google‘ /]Tato praxe má spoustu výhod. Kromě výše zmíněných úspor času také výrazně zlepšuje rodinný rozpočet a vždy budete mít jistotu, že je jídlo na stole připraveno výhradně z přírodních čerstvých přísad bez škodlivin.

Čtěte také: Přírodní metoda, jak mít doživotní pokoj od slimáků na zahradě: Stačí udělat TOHLE a vytvoříte nejsilnější ochranný štít kolem celého pozemku – už tam ani nevkročí!

Příprava domácích polotovarů

Takže, v sobotu je třeba se naplnit nadšením, trpělivostí a současně plastovými obaly a balíčky se zipem. Připravte se na to, že sice budete trávit půl dne v kuchyni, ale během následujících pracovních dnů nebudete muset dlouho stát u sporáku a rodina bude zároveň jíst chutné a pestré pokrmy!

  1. Karbanáty jsou jednoznačně nejjednodušším pokrmem, který efektivně slouží k budoucímu použití. Můžete použít jakýkoliv recept na karbanátky. Hovězí, kuřecí, rybí nebo vegetariánské – je to jen na Vás. Pokud chcete něco zvláštního, masové kuličky vždy pomohou!
  2. Jedním z nejchutnějších domácích polotovarů jsou i plněné papriky. Rychle připravené (můžete použít stejné mleté ​​maso jako u masových kuliček), dokonale zachovají tvar, i když se zamrazí.
  3. [hana-code-insert name=’google‘ /]Výborným nápadem je i omáčka na těstoviny Bolognese. Nejprve si osmažte na olivovém oleji nakrájenou cibuli a strouhanou mrkev, přidejte mleté ​​maso, sůl, pepř a smažte až do zbarvení. Přidejte nakrájená rajčata, rajčatový protlak, česnek, oregano a bazalku.
  4. Dobrý kuřecí vývar je základem téměř každé dobré kuchyně. Jak dlouho trvá vaření? Dlouho, nicméně s trikem zamrazení už tento problém nemusíte řešit.
  5. Kuřecí maso z vývaru oddělené od kostí je dokonalé zamrazit. Poté se dá použít na saláty či do houbové smaženice.
  6. Ještě je dobré zmínit domácí polotovary vyrobené z těsta: houskové a bramborové knedlíky, tvarohové koláče, palačinky…

[hana-code-insert name=’Dole‘ /]Samozřejmě, že otázka úsporu času lze vyřešit i jinak, například objednávkou jídla domů, návštěvou restaurace či studeným rychlým pokrmem. Myšlenka na domácí polotovary je ale jedna z nejlepších pro výživné, teplé a pestré rodinné jídlo.