Stává se Vám, že se při přípravě losos vysuší? S tímto receptem to nehrozí! Krémová omáčka udrží lososa nádherně vláčného a chutného!

Máte rádi lososa? No, kdo by neměl… Dnes pro Vás máme trochu speciální recept. Co si budeme povídat, občas se stane, že je losos příliš vysušený, že? My Vám však přinášíme recept na lososa s krémovou omáčkou, která maso udrží krásně vláčné a chutné!

Co budete potřebovat?

  • 2 PL extra panenského olivového oleje
  • 4 filety (170 g) z lososa, vysušené papírovými utěrkami
  • špetku soli
  • čerstvě mletý černý pepř
  • 3 PL nesoleného másla
  • 3 stroužky česneku, mletého
  • 1 a 1/2 šálku poloviny cherry rajčat
  • 2 šálky baby špenátu
  • 1/2 šálku smetany
  • 1/4 šálku parmezánu
  • 1/4 šálku nakrájených bylin (jako je bazalka a petržel)
  • plátky citrónu, pro podávání (volitelně)

[hana-code-insert name=’google‘ /]Jak na to?

  1. Ve velké pánvi si při střední teplotě rozehřejte olej.
  2. Filety lososa si osolte a opepřete.
  3. Jakmile bude olej roztopený, vložte do pánve lososa kůží nahoru a smažte cca 6 minut.
  4. Poté překlopte a vařte další 2 minuty.
  5. Následně lososa vyjměte z pánve, snižte teplotu a přidejte máslo.
  6. Jakmile se máslo rozpustí, přidejte česnek, který smažte cca 1 minutu.
  7. Přidejte cherry rajčata, sůl a pepř. Vařte, dokud rajčata nezačnou praskat, poté přidejte špenát.
  8. Pak už jen stačí přidat smetanu, parmezán a bylinky, a přivést směs k varu.
  9. Jakmile se směs začne vařit, snižte teplotu na nízkou a vařte další cca 3 minuty.
  10. Poté vraťte lososa zpět do pánve a vařte vše společně další cca 3 minuty.
  11. Na závěr už jen ozdobte bylinkami, plátkem citrónu a podávejte.

Dobrou chuť přejeme!

Čtěte také: Nebaví Vás dodržovat nesmyslné dietní plány, které stejně nefungují? Pak vyzkoušejte tento úžasný drink, který urychluje metabolismus!