Sušení hovězího masa za pomoci vodky – za 3 dny si pošmáknete!

Sušení hovězího masa pro mě až donedávna bylo jednou velkou neznámou. Pak mi ale kamarád prozradil velmi zajímavý postup, při kterém stačí hovězí maso zalít vodkou a za 3 dny získáte takovou dobrotu, která dokonale ochromí každý váš chuťový pohárek!

Pokud si čas od času rádi dopřejete například prosciutto nebo vám zachutnala basturma, věřte, že tohle je ještě daleko lepší! Domácí sušení hovězího masa je totiž příslibem chuťového orgasmu. To vám můžu zaručit!

Co budete potřebovat na přípravu?

Chcete-li se pustit do sušení hovězího masa pěkně po domácku a za pouhé tři dny si vykouzlit mňamku, která možná mnohým z vás připomene italskou breasolu, pak jste tady správně. Pro tento úkol budete potřebovat následující suroviny:

Čtěte také: Fyzické bolesti, které souvisejí s vaší psychikou – rozpoznejte je a odhalte, co vaše tělo trápí

  • 1 kg hovězí svíčkové
  • 100 g soli
  • 100 g cukru
  • 150 ml vodky
  • 1 čajovou lžičku celého černého pepře
  • 1 polévkovou lžíci slunečnicového oleje

A to je všechno, nic dalšího k provedení tohoto zázraku opravdu nepotřebujete a přesto vám můžu zaručit, že vám výsledek vyrazí dech.

Jak postupovat při přípravě?

Ani postup sušení hovězího masa není nijak složitý a hravě to zvládne i ten, kdo se v kuchyni nachomýtne vždycky spíše náhodou.

  1. Na začátku je potřeba maso důkladně omýt a odstranit z něj všechny žilky a všechen tuk.
  2. Nádobu, ve které budete chtít hovězí maso marinovat, vyložte otevřeným sáčkem. Do něho nasypte všechny ingredience a marinádu dobře promíchejte.
  3. Teď je na řadě hovězí masíčko, které se již nemůže dočkat, až se celé obalí v chutné marinádě. Dejte si záležet, aby byla marináda skutečně rozprostřena po celém mase.
  4. Takto připravené hovězí maso pak stačí vložit na 3 dny do lednice, kde jej po tuto dobu nechte klidně odpočívat.
  5. Po třech dnech maso z marinády vyjměte, ale neoplachujte – pouze jej vysušte za pomoci čisté papírové utěrky.

Jakmile maso trochu oschne, můžete se směle pustit do degustace. Jsem přesvědčena, že něco tak lahodného jste ještě v puse neměli!