Sváteční sušenky namočené do čokolády se stanou vaším oblíbencem

Hodně lidí na Vánoce připravuje klasické polomáčené sušenky. Věděli jste, že si je můžete připravit i bez použití másla? Většina lidí zkouší moderní druhy cukroví. Tento recept vám přinese klasické sušenky s moderním dotekem. Nikdy vás neomrzí a budou chutnat malým i velkým členům domácnosti. Podívejme se, co všechno budete potřebovat a jak je připravit.

Co budete potřebovat?

Na výrobu domácích sušenek s čokoládovou špičkou potřebujete jen pár základních ingrediencí. Většinu z nich máte jistě doma v kuchyni, a proto nebudete muset ani na nákup. Navíc chutnají skvěle již druhý den po upečení. Jestli je chcete ještě trochu ozdobit, posypte je nasekanými vlašskými ořechy. Na samotné sušenky budete potřebovat:

  • vejce – 2 ks,
  • cukr – 100 gramů,
  • vanilkový cukr – 8 gramů,
  • olej – 100 ml,
  • kukuřičný škrob – 50 gramů,
  • mouka – 300 gramů,
  • prášek do pečiva – 1 lžička,
  • rozpuštěná čokoláda.

Pracovní postup

Do hluboké mísy vložte dvě vejce, cukr, vanilkový cukr a metličkou důkladně promíchejte. Potom přidejte olej a znovu důkladně promíchejte. Následovat bude kukuřičný škrob, který potřebujete do směsi krásně zapracovat. Stále používejte metličku. Získáte hladkou směs. Nakonec přidejte mouku a prášek do pečiva. Nyní vezměte stěrku a všechno promíchejte. Do těsta můžete přidat i další koření, např. skořici, pomerančovou kůru, perníkové koření nebo muškátový oříšek.

Mouku přidejte ve dvou krocích, abyste ji lépe zapracovali do těsta. Nakonec se pusťte do hnětení těsta rukama. Prsty odebírejte malé kousky těsta a vytvarujte z každého oválné sušenky. Nakonec každý kousek lehce rozmáčkněte vidličkou. Díky tomu získáte jejich typický vzhled. Takto postupujte s celým těstem a sušenky rozkládejte na plech vyložený pečicím papírem. Troubu předehřejte na 180 stupňů a pečte 10-12 minut. Nakonec jeden konec každé sušenky namočte do rozpuštěné čokolády.

Zdroj: ketkes.com