Sváteční sušenky namočené do čokolády se stanou vaším oblíbencem

Hodně lidí na Vánoce připravuje klasické polomáčené sušenky. Věděli jste, že si je můžete připravit i bez použití másla? Většina lidí zkouší moderní druhy cukroví. Tento recept vám přinese klasické sušenky s moderním dotekem. Nikdy vás neomrzí a budou chutnat malým i velkým členům domácnosti. Podívejme se, co všechno budete potřebovat a jak je připravit.

Co budete potřebovat?

Na výrobu domácích sušenek s čokoládovou špičkou potřebujete jen pár základních ingrediencí. Většinu z nich máte jistě doma v kuchyni, a proto nebudete muset ani na nákup. Navíc chutnají skvěle již druhý den po upečení. Jestli je chcete ještě trochu ozdobit, posypte je nasekanými vlašskými ořechy. Na samotné sušenky budete potřebovat:

  • vejce – 2 ks,
  • cukr – 100 gramů,
  • vanilkový cukr – 8 gramů,
  • olej – 100 ml,
  • kukuřičný škrob – 50 gramů,
  • mouka – 300 gramů,
  • prášek do pečiva – 1 lžička,
  • rozpuštěná čokoláda.

Pracovní postup

Do hluboké mísy vložte dvě vejce, cukr, vanilkový cukr a metličkou důkladně promíchejte. Potom přidejte olej a znovu důkladně promíchejte. Následovat bude kukuřičný škrob, který potřebujete do směsi krásně zapracovat. Stále používejte metličku. Získáte hladkou směs. Nakonec přidejte mouku a prášek do pečiva. Nyní vezměte stěrku a všechno promíchejte. Do těsta můžete přidat i další koření, např. skořici, pomerančovou kůru, perníkové koření nebo muškátový oříšek.

Čtěte také: Dobrými zpěváky mohou být nejenom dospělí, ale samozřejmě také děti. Jasně to demonstruje tato malá holčička, která všem ukázala dokonalý hlas. Jak reagovalo publikum a co potom udělala porota? Byl to šok

Mouku přidejte ve dvou krocích, abyste ji lépe zapracovali do těsta. Nakonec se pusťte do hnětení těsta rukama. Prsty odebírejte malé kousky těsta a vytvarujte z každého oválné sušenky. Nakonec každý kousek lehce rozmáčkněte vidličkou. Díky tomu získáte jejich typický vzhled. Takto postupujte s celým těstem a sušenky rozkládejte na plech vyložený pečicím papírem. Troubu předehřejte na 180 stupňů a pečte 10-12 minut. Nakonec jeden konec každé sušenky namočte do rozpuštěné čokolády.

Zdroj: ketkes.com