Sýrové bochánky, do kterých můžete přidat i škvarky. Určitě si je zamilujete

Ingredience:

3 dkg droždí + 1 dl vlažného mléka 60-70 dkg mouky 1 lžička cukru 1 vejce 2 lžičky soli 10 dkg másla 15 dkg margarínu 2 malé sklenice kefíru 1 velká hrst strouhaného sýra do těsta Ostatní: 1 vejce/žloutek – na potírání

Postup:

Začněte rozmícháním droždí ve vlažném mléce s přidáním špetky soli. Následně přidejte mouku, cukr, rozklepnuté vejce, sůl, máslo a margarín. Přidejte kefír a strouhaný sýr do směsi. Dobře promíchejte a nechte těsto odpočinout po dobu 30 minut.

Po této době roztáhněte těsto a rozkrojte ho na menší kousky. Potřete vršek celým vejcem nebo žloutkem a posypte strouhaným sýrem.

Čtěte také: Jak správně pít whisky?

Pečte v troubě předehřáté na 200 °C po dobu 30 minut.

Hotové sýrové bochánky podávejte s radostí, plnou chutí a láskou.