Sýroví šneci. Stačí nechat vykynout těsto a přidat speciální jednoduchou náplň. Za chvilku budete mít provoněnou celou kuchyň a každému v okolí budou téct sliny!

Křehcí a voňaví sýroví šneci jsou fantastickým slaným pečivem, které se hodí na jakoukoliv příležitost. Jemňoučké uvnitř a křupavé na povrchu – kdo by si tuto kombinaci nezamiloval? Tyto sýroví šneci jsou důkazem, že chutné těsto se dá upéct i bez vajec. Vyzkoušejte si je připravit podle následujícího receptu a garantujeme Vám, že si je více už v obchodě nekoupíte.

Pokud nepatříte k zarytým „cukroholikům“ nebo jen máte chuť na něco slaného, tyto sýroví šneci jsou tou nejlepší volbou. Možná byste je však měli připravit z dvojité dávky, protože vždy bleskurychle zmizí.

Co budete potřebovat

Na těsto:

Čtěte také: Šéfkuchař mě naučil, jak si vyrobit domácí česnekové koření bez éček a chemie. Jediné, co budete potřebovat, jsou 3 hlavičky česneku!

  • 800 g hladké mouky
  • 1 dl slunečnicového oleje
  • 1 čl cukru
  • 1/2 l teplého mléka
  • 50 g droždí

Na náplň:

  • 250 g měkkého másla
  • 3 žloutky
  • 1 polévkovou lžíci soli

Na posypání:

  • 1 vejce
  • 200 g tvrdého sýra
  • kmín (dle chuti)

[hana-code-insert name=’google‘ /]

Jak na to?

Do mísy si vylijeme trochu z připraveného mléka. Mléko by mělo být mírně teplé. Rozdrobíme do něj droždí a přidáme čajovou lžičku cukru. Z připravené mouky odebereme jednu lžíci a přidáme k mléku s droždím. Vše zamícháme a necháme kynout.

K připravené mouce přidáme špetku soli a zamícháme. Přidáme zbytek mléka, olej a vše dobře promícháme. Následně přidáme kvásek a začneme mísit těsto. Následně ho můžeme rozdělit na čtyři části a necháme znovu kynout.

Mezitím si připravíme náplň, která dělá toto těsto jemnějším. Do měkkého másla přidáme 3 žloutky a lžíci soli a pořádně vmícháme. Po vykynutí si těsto rozválíme a máslovou náplň na něj rovnoměrně rozetřeme.

Když je náplň rozetřená, celé těsto začneme stáčet jako závin. Následně ho nakrájíme na kousky, které představují jednotlivé šneky. Každý kousek nyní potřeme vajíčkem a posypeme strouhaným sýrem a trochou kmínu.

Pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů přibližně 25 až 30 minut, dokud nejsou šneci krásně zlataví.[hana-code-insert name=’Dole‘ /]

nosalty.hu

Dobrou chuť!