Tahle jablečná buchta se rozplývá v ústech a ohromí vás tím, jak chutná. Pojďte si ji připravit

Kdo je milovník pečení, ten musí vědět, že možných receptů na jablečnou buchtu existuje více než dost. Musí ale vědět i to, že ne všechny recepty jsou stejné. Zapomínat by se nemělo na to, že vždy bude jeden, který můžeme označit jako recept nejlepší. A právě toto je on. Lepší jablečnou buchtu jste nejedli. Je příjemně vláčná, je dokonale jemná, rozplývá se na jazyku a je také příjemně sladká Zkuste a nebudete litovat.

Co je potřeba?

Je jasné, že když je to jablečná buchta, jsou hlavní ingrediencí právě jablka. Jaká konkrétně? My doporučíme zralá, dostatečně tvrdá a nejlépe taková, která nejsou moučná a nejsou příliš sladká. Ideální je na tento recept nějaký zelenější druh, se kterým dosáhnete výsledků zaručeně nejlepších. I u této buchty platí, že správné suroviny jsou základ. A co si třesy připravit?

  • 1 kilogram jablek
  • 150 gramů mouky
  • 120 gramů třtinového cukru
  • 100 mililitrů mléka
  • 3 vejce
  • 1 citron
  • Kypřící prášek
  • Špetka soli

Výše zmíněné ingredience se používají na samotný základ této unikátní buchty. Nezapomínejme však také na to, že aby byl výsledek dokonalý, je třeba zajistit také velmi dobrou kůrku. Ta se vytvoří jednoduše pomocí třtinového cukru, kterého stačí 20 gramů a z másla, kterého stačí zhruba 15 gramů.

Čtěte také: Neuvěřitelné se stalo skutečností. Vrtačky se už bát nemusíte, zubní kaz vám bezbolestně vyléčí gel. Bude to znamenat revoluci v oblasti zubní péče a budeme mít všichni konečně dokonale zdravé zuby?

Nejprve přípravy

Těch je hned několik. Vše začíná jablky, které je třeba nejprve oloupat. Potom se nestrouhají, ale u této buchty se krájí na velmi tenké plátky. Ty vložíte do misky, zalijete je šťávou z citronu a dobře promícháte. Tím eliminujete to, že by jablka začala hnědnout, což je nežádoucí stav.

Dále je třeba vzít si vaječné bílky, ze kterých následně vyšleháte sníh. Ten nemusí být úplně tuhý a je lepší, když si zachová lehkou krémovost. Tu dodáte také tím, že k bílkům následně vmícháte předepsané mléko. Tím vytvoříte ideální konzistenci, kterou potřebujete.

Příprava těsta

Už podle ingrediencí je jasné, že těsto není nijak složité. Přípravy jsou hotovy a tak smícháte mouky se vším, kromě jablek. Cílem je vytvořit dobře promíchané táhlé těsto, které bude možné i jednoduše nalévat. Nemělo by mít hrudky a všechny ingredience by měly být dokonale promíchané tak, jak mají být.

Chystání jablečné buchty

Nyní je třeba opatřit si formu nebo plech, který bude vystlaný pečícím papírem, který je vhodné ještě pomazat máslem a vysypat krupicí, což připalování eliminuje stoprocentně. Nyní už stačí nalít trochu těsta na dno, na to položit vrstvu jablek a takto stále opakovat. Poslední vrstva by měla být tak, kterou bude tvořit těsto. Vznikne zajímavá konzistence a kombinace, která přinese zajímavý výsledek.

Pečte minimálně 45 minut

Následně forma s buchtou zamíří do trouby. Teplota je v podstatě klasická a má hodnotu 180 stupňů Celsia. Do trouby, na střední rošt vložte samotnou formu s těstem a jablky. Pečte minimálně 45 minut. V tu chvíli zkontrolujte konzistenci. Není nic výjimečného, že můžete péci celkem zhruba 60 minut. Důležité je, aby byla jablková buchta skutečně dokonale udělaná.

Připravte horní vrstvu

Mezi tím, co se buchta dopéká, je správná chvíle na vytvoření horní vrstvy. A to z másla, které jenom rozpustíte a ke kterému přidáte třtinový cukr. Ten se bude pozvolna rozpouštět a vaším cílem bude dokonalé míchání a eliminace připalování. Když je hotovo, otevřete troubu a zhruba 5 minut před koncem pečení nalijte směs na buchtu. Tím máte vše hotovo.

Po upečení nechte vychladnout při pokojové teplotě. Ta může být ideální na servírování, stejně jako není problém podávat i vychlazenou, a to přímo z lednice. Hodí se k ní jak šlehačka, tak například i trochu skořice, stejně jako se nemusíte obávat přidat i rozinky, nebo další doplňky, které dobře chutnají právě v kombinaci s jablky.