Tahle pečená krkovice na česneku se stane dokonalým víkendovým obědem

Mnoho lidí vnímá krkovici jenom jako maso, ze kterého se dělají steaky. Vzhledem k tomu, že se jedná o maso tučné, hodí se výborně u na pečení, díky čemuž si bude moci ponechat i svou šťavnatost. A aby byl výsledek dokonalý, je vhodné dát na osvědčený recept, kterým je tato naprosto famózní pečená krkovice na česneku. Buďte si jisti, že se po ní budete doslova oblizovat.

Jaké ingredience si připravit

Sbíhají se vám sliny? Nedivíme se vám. Nyní je samozřejmě na místě podívat se na to, jaké ingredience bude třeba si připravit. Musíme říci, že je vhodné mít k dispozici všechny, jelikož jedině tak zajistíte, že bude pečená krkovice na česneku chutnat opravdu tak, jak chutnat má. Tedy velmi dobře. Základem je:

  • 5 kilogramů krkovice
  • 15 stroužků česneku
  • 5 cibulí
  • 5 lžic sokové omáčky
  • 10 lžic rajčatového protlaku
  • 1 balení sladké papriky
  • Sůl a pepř
  • Olej

Připravte si maso

Co je první fází? Je to samozřejmě příprava maso. To je nejprve třeba naporcovat. Ideální jsou větší plátky, které si zachovají během pečení svou tolik potřebnou šťavnatost. Dále si připravte česnek, který si prolisujte. A každý plátek s ním důkladně potřete. Tím máte maso hotové. Když máte čas, nechte ho takto pár hodin odležet v lednici

Čtěte také: Nikdy nejste schopni dodržet detox, neboť jste příliš hladoví? Vyzkoušejte jarní detox těla, při kterém nikdy nebudete pociťovat hlad!

Naplňte zapékací mísu

Jdeme na krok číslo dvě, který je spojený s tím, že už jenom naplníte zapékací mísu. Spodní vrstva by měla být z cibule. Tu předtím oloupejte a nakrájejte na větší kusy. Následně přijde masová vrstva. Na tu dále patří sůl a pepř, stejně jako protlak a samozřejmě i červená paprika. Poté už stačí jenom zasypat zbytkem cibule a polít sójovou omáčkou. Pokud máte menší mísu, není problém udělat i několik vrstev. Cibule by měla být vždy dole a také vždy nahoře.

Pečte zhruba 1,5 hodiny

Pro dosažení dokonalého výsledku není důvod kamkoliv spěchat. Tomu by proto měla odpovídat také teplota, která je optimálních 150 stupňů Celsia. Při této teplotě pečte po dobu 1,5 hodiny. Ideální je polovinu času péci zakrytou nádobu, a potom ji odkrýt. Díky tomu dokážete zachovat šťavnatost, ale i křupavou cibuli, která bude mít dokonalou barvu.

Pokud jde o servírování, je ideální přílohou klasika. A to v podobě brambor. Ty můžete na samostatném pekáči přidat do trouby a tak během přípravy jednoho jídla udělat i druhé, a to vynikající domácí pečené brambory. Tato pečená krkovice na česneku s nimi bude chutnat dokonale.