Připravite si domácí vepřovou paštiku bez chemie, stačí Vám pár ingrediencí a návštěva Vás za toto pohoštění bude milovat

Důkladně rozmixujte

Technologický postup spojený s klasickým vařením je u konce. Sundejte hrnec ze sporáku a nechte ho chvíli, několik desítek minut odstát. Potom přichází na řadu nutnost celý obsah hrnce důkladně rozmixovat. Zde je na místě postupně nalévat směs do mixéru, kam přidáte také lehce změklé máslo. Mixuje se do té doby, než se vytvoří hladká pasta. Požadovaná konzistence by měla vzniknout zcela přirozeně, bez nutnosti do paštiky přidávat mouku nebo jiná pojiva, která zde samozřejmě nemají co dělat. V obchodě je tomu ale zcela jinak.

Dejte vychladit

Jelikož maso již prošlo tepelnou úpravou, již není nutné paštiku dále vařit, nebo ji například péct. Proto ji můžete z mixéru postupně dávat, nebo spíše nalévat do připravených sklenic. Že bude mírně tekutá je zcela běžnou věcí, jelikož je to dáno vyšší teplotou. Po zachlazení bude taková, jako má být. Doporučujeme menší šroubovací sklenice, které dobře těsní. Do nich dejte jednotlivé porce paštiky a nechte ještě pár hodin při pokojové teplotě, než vychladnou. Až potom by měly zamířit přímo do lednice. Zde vám už vydrží poměrně dlouhou dobu.

A s čím tuto chutnou domácí vepřovou paštiku podávat? V podstatě s jakýmkoliv čerstvým a křupavým pečivem. Může se jednat o chléb, rohlíky, bagety, celozrnné pečivo, nebo cokoliv dalšího, na co budete mít aktuálně chuť. Volba je na vás.

Čtěte také: Skleněné kuličky dala na plech, vložila do trouby na 20 minut a vysypala do ledové vody. To, co vzniklo budete chtít vyrobit také!

Pokračování článku na předchozí stránce