David Hampl
24 října, 2019

Cuketa je poslední roky velmi populární zeleninou. Nemusí to být jenom polévka, nebo smažená verze, kterou z ní připravíte. Pokud máte rádi zajímavé změny, můžete se do nich pustit. V tomto případě to bude unikátní zapečená cuketa, která nadchne svou výslednou chutí. Proč? Jelikož jsou použity velmi zajímavé ingredience.

Co budete potřebovat?

Aby se zapečená cuketa povedla, je třeba mít po ruce všechny potřebné ingredience. O jaké se jedná konkrétně? Toto je jejich soupis:

  • 800 g cukety
  • 60 ml mléka
  • 50 g strouhaného sýru
  • 2 vejce
  • 200 g mozzarelly
  • 80 g šunky
  • Trochu másla, strouhanky soli a pepře

Jdeme na to. Začínáme cuketou

Jako první je třeba nachystat si cuketu. A to tak že ji nejprve důkladně omyjete a poté odkrojíte kraje. Slupku na ní necháte. Následně je třeba ji nakrájet podélně na plátky, které budou velmi tenké, a to zhruba půl centimetru. Následně si rozehřejte pánev a nasucho dané plátky pár minut z každé strany opečte. Poté dejte stranou a pusťte se do dalších ingrediencí.

Nachystejte další věci

Když je cuketa hotová, můžete se pustit do dalších věcí. A to do smíchání vajec, mléka a také sýru. To je základ unikátní pečicí směsi, která dokáže dodat vašemu receptu chuť. Následně nezapomeňte ani na nakrájení jak šunky, tak i mozzarelly.

Začnete kompletovat

Nyní může vše přijít do zapékací mísy, kterou je vhodné vyložit pečicím papírem. Následně už můžete přidávat jednotlivé ingredience ideálně v tomto pořadí. Jako první formu vytřete máslem, které zajistí zajímavou chuť. Poté položte do pekáče vrstvu cukety, následně pár plátků šunky a mozzarelly. To vše polijte rozšlehanou směsí z vajíček a mléka. Následně na toto položíte druhou polovinu cuket, poté přidáte mozzarellu a následně i šunku. Na závěr posypete ještě trochou sýra. Tím jsou přípravné práce u konce.

Nyní do trouby

Jakmile je vše připraveno, může váš výtvor přijít do trouby. Ta by měla být rozehřátá na 180 stupňů. Při této teplotě pečte pár desítek minut do doby, dokud vám horní sýr příjemně nezhnědne. Potom vyndejte, nakrájejte a můžete podávat. Přejeme dobrou chuť.

Sdílejte článek