Tajemství skutečné domácí pizzy! Toto je náš tradiční nedělní oběd za pár korun, všichni po mě chtějí recept

Pizza je typické italské jídlo, které miluje celý svět. Také si na ní někdy zajdete, nebo si ji objednáte s dovážkou? Není to jediný způsob, jak si na ní pochutnat. Můžete si ji připravit i doma. A rozhodně nemáme na mysli verzi mraženou. Ukážeme vám recept, který vás zaujme jednoduchostí, rychlostí přípravy i tím, jak bude vaše domácí pizza chutnat.

Toto jsou nezbytné ingredience

Aby se vám domácí pizza povedla, je třeba mít všechny suroviny, bez kterých se neobejdete. Hlavně potom ty na přípravu těsta. Jaké to jsou? Zde je jejich soupis:

  • 4 dkg kvasnic
  • 1 lžíci cukru
  • 1 lžičku soli
  • 600 ml mléka
  • 300 ml vody
  • 2 lžíce oleje
  • 250 g mouky

Dále nezapomínejte také na to, co bude pizza obsahovat. Zde vás nebudeme omezovat. Jako omáčku je možné použít drcená rajčata neboli sugo, stejně jako můžete zkusit i smetanový základ. Co dále dáte dále je na vás. Základem by měl být kvalitní sýr mozzarella. Ale jinak je to ve vaší režii. Populární je niva, hermelín, šunka, suchý salám, žampiony, kuřecí maso, slanina, feferonky a mnoho dalšího. Nechte mluvit vaše chutě.

Čtěte také: Vzhledem k tomu, že jsem vyzkoušela tento recept, nemusela jsem konečně kupovat cukroví! Oslnivě chutné!

Začínáme přípravou těsta

To je kynuté, a tak je nutné začít takzvaným kváskem. Ohřejte trochu mléka, přidejte do něho cukr a poté i kvasnice. Dejte na teplé místo a nechte pár desítek minut, dokud kvásek nevzejde. Potom můžete pokračovat v přípravě. A to tak, že všechny ingredience na těsto smícháte v jedné míse. Když je těsto dostatečně propracováno a má požadovanou konzistenci, dejte ho opět na teplé místo minimálně na 30 minut. Mělo by dostatečně nakynout a zvětšit svůj celkový objem zhruba dvojnásobně.

Připravte si pizzu

Z připraveného těsto vždy kousek odřízněte a vyválejte ho do tvaru požadované placky. Aby se vám nelepila, můžete použít i trochu mouky. Pokud nedodržíte přesný tvar, nic se neděje. Na chuť to žádný vliv mít nebude. Následně pizzu pomažte sugem nebo smetanou a můžete přidávat další ingredience. Jako první by měl přijít sýr a dále už vše ostatní.

Upečte a je hotovo

Trouba by měla být rozehřátá minimálně na 220 stupňů. To si při přípravě pizzy pamatujte vždy. Doba pečení se následně odvíjí od tloušťky těsta, ale i od toho, kolik je na pizze ingrediencí. Obvykle je to minimálně 10 minut. Sýr by měl být rozpuštěn, suroviny tepelně upravené a těsto by mělo být křupavé. Následně už stačí pizzu vyndat, nakrájet a můžete ji ochutnat. Lahodná, že ano?